DoğaManşet

Gökçeada’da sintine tesisine karşı mücadele devam ediyor

0

Gökçeada’nın girişindeki Kuzu Limanı’na sintine depolama ve arıtma tesisi yapılmasının önüne geçmek için hazırlanan imza kampanyası devam ediyor.

Ekran Resmi 2014-07-31 12.48.24

1. derece SİT alanı olan limana sintine (zehirli kimyasallar içeren gemi atık suyu) depolama tesisi yapılması geçen seneden beri gündemde. Sürdürülebilir turizm için uğraş veren organik adada, bir önceki dönemin AKP’li belediye başkanı projenin onaylanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazı yazmıştı. Yerel seçim sonrası adaya MHP’li Ünal Çetin belediye başkanı oldu. Haziran ayında Hürriyet Gazetesi’nde konuşan Çetin, “ekonomik olarak zor durumda olsak da biz bu işin içinde olmak istemiyoruz” diyip Çanakkale Valisi’ne de haber vererek süreci durdurmak için rapor hazırlayacağını açıkladı.

fft81_mf2256059

Öte yandan change.org sitesinde Figen Harmanlı, “Gökçeada’nın girişindeki Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi kurulmasın!” başlığıyla bir imza kampanyası başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Gökçeada Belediye Başkanlığı’na hitaben hazırlanan imza kampanyasına şimdiye kadar sadece Valilikten cevap geldi. 7 Temmuz’da bir açıklama yayımlayan Valilik, “Gökçeada Kuzu Limanı’na Sintine Depolama ve Arıtma Tesisi Kurulması” Valiliğimizce de uygun görülmemekte olup konu ilgili Bakanlığa da iletilmiştir. Ayrıca tesis

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.