EnerjiManşet

NKP’den Turunç’ta eğitimcilerin eğitimi kampı

0

Nükleer Karşıtı Platform İstanbul bileşenlerinin, “Eğitimciler Eğitimi Kampı”, 19 Temmuz’da İstanbul, İzmir, Sinop ve Mersin’den çeşitli sivil toplum örgütleri, dernekler,Gezi süreciyle ortaya çıkan park forumları ve Kuzey Ormanları Savunması ile yerel NKP’lerden genç gönüllülerin ağırlıkta olduğu 45 temsilci ve aktivistin katılımıyla Muğla beldesi Turunç‘ta başladı.

6 nkp kamp...

 

Kamp ilk gün, İstanbul NKP Dönem Sözcüsü Erhan Karaçay‘ın yaptığı “Kısa NKP Tarihi” sunumu ile başladı. Karaçay, NKP’nin 70li yılların ikinci yarısından bu yana yürüttüğü mücadeleyi ve geçirdiği değişimleri özetledi. 

Ardından Jeoloji Mühendisleri Odası üyesi ve iletişim eğitimcisi Savaş Yılmaz, katılımcıların yoğun bir ilgiyle takip ettiği “Eğitimci Eğitiminde İletişim ve Yöntem” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Yerel kitlelerle iletişimin, kamuoyu mesajlarının oluşturulmasında dikkat edilmesi gerekenlerin ve algıları farklılaştıran noktaların analizi üzerine aktarımlarda bulundu.

Metalurji Yüksek Mühendisi ve TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük ise “Enerjinin Yoğun Kullanım Alanları ve Çevre İlişkisi” sunumunda, Türkiye’de katma değer üretmeyen sektörlerin; siyasi yönelimlerin belirlediği, bütçe yükü ve kaynak israfına sebep olan enerji politikalarıyla bağını ortaya koydu.

NKP İstanbul bileşenlerinin, 26 Temmuz Cumartesi günü sona erecek “Eğitimciler Eğitimi Kampı’nı Nükleer Karşıtı Platform Facebook Sayfası‘ndan takip etmek mümkün.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.