EkonomiManşet

Sigaracılara rekor ceza

0

ABD’nin ikinci büyük sigara şirketi RJ Reynolds, kocası akciğer kanserinden ölen bir kadına 23.6 milyar dolar tazminat ödeme cezasına çarptırıldı.

Cynthia Robinson kocasının 1996’da ölmesinden 12 yıl sonra RJ Reynolds’a dava açmıştı.

sigaraŞirket sözcüsü, cezanın “aşırı derecede ağır olduğunu, anayasa ve eyalet yasalarının böyle bir cezaya izin vermediğini” söyledi.

Dört hafta süren duruşmada Robinson’ın avukatları, RJ Reynolds’ın sigaranın zararları konusunda tüketicileri yeterince bilgilendirmediğini savundu.

Avukatlar, “bunun sonucu olarak” Michael Johnson’ın bir kaç kez sigarayı bırakma girişiminde bulunmasına rağmen tiryaki olduğunu söyledi.

Avukat Willie Gary şirketin, zararları konusunda tüketicileri yeterince bilgilendirmeden sigara üretip satarak bilerek risk aldığını öne sürdü, “Umarız, bu karar TJ Reynolds ve diğer büyük tütün şirkletlerini artık masum insanların hayatlarını tehlikeye atmaktan alıkoyar” dedi.

RJ Reynolds’ın Başkan Yardımcısı Jeffery Raborn, karara itiraz edeceklerini açıkladı. Raborn, kararın adil ve makul olmadığını, ayrıca sunulan kanıtların dikkate alınmadığını savundu.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.