DünyaManşet

Gazze ateş altında: 90’dan fazla ölü var

0

(Güncelleme)

11.07.2014:

Cuma günü ile birlikte operasyonun da dördüncü gününe girildi. Israil Savunma Kuvvetleri’nin bu sabah Gazze’deki ev ve kafelere yaptığı saldırılar sonucu 17 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 90’ı geçti, yaralı sayısı 600.

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı bir telefon görüşmesinde İsrail ile Gazzeli militanlar arasında bir ateşkeste arabulucu olmaya hazır olduğunu söyledi.

10.07.2014:

Salı gününden beri devam eden İsrail operasyonunun üçüncü gününe girmesiyle ölü sayısı artmaya devam ediyor. Bu üç gün boyunca İsrail Savunma Kuvvetleri Gazze Şeridi’ne 780’den fazla hava saldırısında bulundu, Filistinli yetkililerin açıklamasına göre 70’ten fazla Filistinli saldırıda hayatına kaybetti, çoğunluğu sivil 400 kişi hastaneye kaldırıldı.

Gazze’de bombalamanın ilk dakikaları

Bugün (Perşembe) sabah 11.00’de gelen son bilgiye göre İsrail Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Gazza Şeridi’ne saldırısında 5 yaşındaki Abdullah Abu Gazal’ın ölümüyle ölü sayısı 77’ye yükseldi.

Gazze’den İsrail’e 250’den fazla roket ve havan mermisi gönderildi. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin açıklamasına göre bugün (Perşembe) sabah itibariyle de Tel-Aviv’e uzun menzilli roketler ateşlendi, Tel-Aviv’de sirenler sesleri var. Şu anda İsrail tarafında ölü yok. 9 İsrailli sığınaklara kaçarken hafif yaralandı, 59 İsrailli geçirdikleri şok için tedavi gördü.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ateşkes için taraflarla görüştü.  Basın toplantısı düzenleyen Ban, “Gazze bıçak sırtında” dedi. BM Genel Sekreteri, sözlerine şöyle devam etti: “Kötüye giden durum, kimsenin kontrol edemeyeceği bir hale almaya başladı.” İsrail ve Filistin taraflarını düşmanlığı sona erdirmeye çağıran Ban, bölgenin “başka bir savaşı kaldıramayacağını” söyledi. (ÖK)

(Haaretz, BBC Türkçe, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.