ManşetYerel

Muhtarlardan elektrik kesintisi isyanı

0

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı köylerdeki 2 aydır günde 8 saate varan elektrik kesintileri nedeniyle köy muhtarları toplanarak DEDAŞ’ı bastı.

dedaş

Eylemci muhtarlardan Gözekaya (Ayneto) köy muhtarı ve muhtarlar başkanı Cebeli Akşit kurumun özelleştirmeye geçmeden önce elektrik sıkıntısının olmadığına dikkat çekerek, “ Özele geçtikten sonra personel sayısı 35 oldu. Biz dedik daha iyi oldu ama hiç iyi olmadı elektriğimizi sabah kesiyorlar akşam bırakıyorlar. “ dedi.

“Bize barajda su yok diyorlar”

Akşit daha sonra şöyle devam etti: “Eskiden sularımız çeşmeden geliyordu şimdi sondajdan su alıyoruz o da elektrikle çalışıyor elektrik olmadığı için suyumuzda yok. Bize diyorlar barajlarda su yok. İlçelere her şey var demek köylülere yok köylülere cahil muamelesi yapıyorlar.”

Ahmetli (Pirahmet) köyü muhtarı Abdussamed Bingöl ise “DEDAŞ 2 aydan beri düzenli ve planlı olarak günde 8 saat elektrik kesiyor kesilen elektrikten halk mağdur oluyor. Öğrencilerimiz var gıdalarımız, yemeklerimiz kokuyor. Tarladaki işçilerimiz mağdur oluyor, topladığımız sütlerimiz bozuluyor. Günlük zararımız çok oluyor. Köylü 2 senedir abone çıkarmış direk yoktur. Elektrik sıkıntısı giderilmiyor. Kimisi gece gidip telefon direkleri söküp çalıyorlar getirip evinin önünde dikiyorlar ve kendi imkânlarıyla evlerine elektrik götürüyorlar” Diyerek DEDAŞ’ tepki gösterdi.

Aşağı Biticik köy muhtarı Mehmet Demirkan 2 aydan bu yana DEDAŞ’ın elektriklerini boşuna kestiğini iddia ederek,”Günde 8 saat kesiyorlar her gün arıyoruz bir yetkiliye ulaşamıyoruz. Aradığımız zaman diyorlar arza var hâlbuki arıza yok köyümüzde 8 yıllık okul var her gün mazot alarak jeneratörle ihtiyacımızı karşılıyoruz.” Şeklinde elektrik kesintilerine karşı tepkisini dile getirdi.

(iLKHA/ Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.