Doğa Mücadelesi

Çan 2’nin ÇED’ine bakanlıktan onay

0

Çan’a yapılması planlanan “Çan 2 Termik Santral” projesinin ÇED başvuru dosyası bakanlık tarafından incelenip uygun bulundu.

çan

Halkın ve köy muhtarlarının protestosu ile gerçekleşen ÇED toplantısının ardından Bakanlığın dosyaya onay vermesi dikkat çekti.

Çan’da kurulma çalışmaları halen devam eden “Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası Projesi” ile ilgili olarak bakanlığın ÇED başvuru dosyasını kabul ettiği öğrenildi. ÇED toplantısı tartışmalı ve protestolu geçen raporun Bakanlık tarafından “Uygun” görülmesi dikkat çekti. Çanakkale Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Çanakkale ili Çan, ilce Yaya Köyü mevkiinde Çan Kömür ve İnşaat A.Ş. tarafından yapılması planlanan Çan-2 termik santrali ve kül depolama sahası projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan ÇED başvuru dosyası çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır. Çevresel etki değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Çanakkale Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.

(Çanakkale olay/ Yeşl Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.