Doğa MücadelesiManşet

3-5 Ağaç Kervanı Meddahı Ali Sesal’a nükleer santral protestosu nedeniyle gözaltı

0

5 Haziran 2014’de Türkiye’deki tüm ekoloji mücadelelerine destek vermek amacı ile Mersin’den yola çıkan 3-5 Ağaç Kervanı’nının meddahı Ali Sesal, 2012’de Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının bulunduğu Büyükeceli’de gerçekleşen nükleer karşıtı protesto sonrası hakkında devam eden dava nedeniyle Amasra’da gözaltına alındı.

45 Ali Sesal

Ali Sesal gözaltında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Gözaltı Nedeni Akkuyu Nükleer Santral İnşaatının Kapısını Açmak

Yeşil Gazete’ye hem gözaltına alındığı dava hem de 3-5 Ağaç Kervanı hakkında bilgi veren Ali Sesal, “2012’de Büyükeceli’de Akkuyu Nükleer Santral İnşaatının bulunduğu bölgeyi kapatan demir kapıyı diğer nükleer karşıtı aktivistler ile açıp içeriye girmiştik. Bu nedenle hakkımızda açılan davanın son duruşması 3-5 Ağaç Kervanı yolda iken görülmüş. Mahkemede bulunmadığımdan hakkımda yakalama kararı çıkmış. Karakola gittik, ifademizi verdik ve şu anda yolumuza devam ediyoruz. Dava ise 4 Eylül 2014’e ertelenmiş.” şeklinde konuştu.

3-5 Ağaç Kervanı

2 3-5 Ağaç Kervanı

3-5 Ağaç Kervanı ile ilgili sorularımızı da yanıtlayan Merhaba Sanat Tiyatrosu oyuncusu Ali Sesal, “Yerel seçim sonrası Mayıs ayı başında ekoloji mücadelesinin içinde bulunan arkadaşlarımız ile yaptığımız bir tartışma sırasında bu fikir ortaya çıktı. Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Praksis Müzik Grubu üyelerinden oluşan ancak giderek yeni katılımcılarla da gelişen 3-5 Ağaç Kervanı’nda tüm ülkeyi dolaşmayı hedefliyoruz. Gittiğimiz her yerde havasına, suyuna, toprağına sahip çıkma uğraşı veren arkadaşlarımıza sanatsal destek veriyoruz” diye konuştu.

Kervanın Güzergahı

1 3-5 Ağaç Kervanı

Kervan’ın Mersin’den hareket ettiğini vurgulayan Sesal, ilk etapta Antalya, İzmir, İstanbul güzergahını dolaştıklarını şu anda ise Karadeniz’de bulunduklarını söyledi. Amasra’nın ardından kervan güzergahının Samsun, Sinop, Ordu, Gerze ve Artvin’e doğru devam edeceğini belirten 3-5 Ağaç Kervan’ının meddahı Ali Sesal, Karadeniz’in ardından Dersim, Hewsel Bahçeleri ve Şırnak’ı ziyaret edeceklerini ve son durak yeri olarak Antakya’yı seçtiklerini ifade etti.

3-5 Ağaç Kervanı’nın her durakta ne tür bir etkinlik gerçekleştirdiği yönündeki sorularımıza da yanıt veren Ali Sesal, “Kervan’da Merhaba Sanat Tiyatrosu oyuncuları olarak biz varız, Praksis’ten arkadaşlarımız var, bir pandomim sanatçısı da bize eşlik ediyor. Ayrıca çocuklara yönelik etkinlikleri hayata geçirebilmek adına bu konuda faaliyetler yürüten ablalarımız da ekipte bulunuyor. Meddah sunumu içerisinde bir program sunuyoruz. Meddah’ı da ben canlandırıyorum” diye konuştu.

3-5 Ağaç Kervanı ile ilgili bilgilere Praksis’in facebook hesabı “Praksis Praksis” üzerinden ya da twitterdann #üçbeşağaçkervanı hashtagini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.