EmekManşet

Eskişehir’de maden işçileri grev başlattı

0

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde, Kavak Krom İşletmesi’nde çalışan maden işçileri grev başlattı.

maden

Denizli’nin Tavas ilçesi ve Muğla’da bulunan Türk Maadin A.Ş.’ye ait madenlerde de eş zamanlı olarak düzenlenen grev, sabah saat 08.30’da başladı. Grevle alakalı olarak işçiler adına basın açıklaması yapan Türk Maden-İş Sendikası Genel TİS Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz, yaklaşık 6 buçuk aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ve taşeron işçilere ödenen ücretler ve sağlanan kolaylıkların sendikaya bağlı personellere sağlanamadığını belirtti. Emeğin karşılığını alamadıklarını kaydeden Gürbüz, “Bizler yaşamak ve üretmek istiyoruz. Ancak insanca insana yaraşır şekilde üretmek ve yaşamak istiyoruz. Toplu İş Sözleşmesinde taleplerimiz, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve eşit işe eşit ücret ödenerek taşeron işçilere son verilmesiydi. Taşeron işçilere ödenen ücretlerin bizlere de ödenmesini talep ettik. Ancak işveren tüm taleplerimize kulak tıkadı. İşçilerimiz emeklerinin karşılığını alamıyor. Bizlerde bu konularda her türlü adımı atmamıza rağmen ilerleme kaydedemeyince haklı taleplerimizi elde etmek için greve çıkmaya karar verdik. İşverenin her türlü adımına açık olduğumuzu da belirtiyor ve Soma olmak istemiyoruz” dedi.

Ardından konuşan Türk Maden-İş Sendikası Kırka Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı ise, “Taleplerimiz yerine gelmediği müddetçe geri adım atmayacağız. İşçilerimizin haklı taleplerinin verilmesi bizim için önemli bir nokta. Maden sektöründeki taşeronluğun bir an evvel giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Grev sırasında işçi ve işçi yakınları Kavak Krom İşletmeleri A.Ş. maden ocağı girişi önünde Soma’da hayatını kaybeden işçiler için yolu trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sırasında sloganlar atan grup, daha sonra greve devam ettiler. Grevin halen sürdüğü öğrenildi.

(Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.