ManşetYeşillerden

Yılın en aktivist hareketleri seçildi

0

Yeşil Düşünce Derneği’nin düzenlediği ‘Yılın İnteraktivistleri’ ödülleri sahiplerini buldu. Hak haberciliği, yurttaş gazeteciliği ve aktivizm alanlarında öne çıkan çalışmaların ödüllendirildiği yarışmada Gezi direnişi sonrası ivme kazanan toplumsal aktivizm çalışmaları ödüllere damgasını vurdu.

20140614_182031

‘Diken’, ‘Ötekilerin Postası’ siteleri, ‘Çapul TV’de yayımlanan Berkin Elvan cenaze törenine saldırı haberi, ‘Oy ve Ötesi’ kampanyası, Duran Adam eylemi ve ‘Başkaldırının 140 vuruşu’ videosu senenin en ilham verici aktivizm örnekleri olarak ödüle layık görüldü.

‘Direnişin ‘@’ hali-yılın en interaktivist hareketleri’ başlıklı proje kapsamında, 2013 yılından bu yana, hak mücadelelerinin her alanında insanları harekete geçirmiş, bilgi/fikir üretmiş ve ilham vermiş aktivizm örnekleri beş farklı kategoride aday gösterildi.

inter

Yılın interaktivistleri, açık çağrıyla yapılan oylama sonucu belirlenmişti.  Seçici kurul tarafından ilk beşe giren adaylar arasında yapılan seçim sonuçları bugün Cezayir’de düzenlenen ödül toplantısıyla sahiplerine verildi.

Gizem Hasırcıoğlu ve Serkan Zihli’nin sunuculuğunu yaptığı gecede açılışı konuşmasını yapan Yeşil Düşünce Derneği’nden Sevil Turan, ismi yarışma olsa da yılın aktivisitlerinin var oluş amacını ‘değişen dünya düzeninde alternatif alanlar açarak bir araya gelmek ve bir ağ oluşturmak’ olarak tanımladı.

oyveötesi

‘Yılın Kampanyası’ ödülünü kazanan ‘Oy ve Ötesi‘ oluşumu teşekkür konuşmasında ödülü fiziken kampanyada yer alan 26 bin kişiye ve tüm detsek olanlara armağan etti.

“Yılın yurttaş haberciliği” ödülünü alan Ötekilerin Postası üyeler,, ‘Aslında haberi bize ulaştıran sizsiniz, Açık Grevi Postası döneminden beri, facebook’un uyguladığı sansüre rağmen takip edenlere teşekkürler” dedi.

Murat Karadeniz’in ‘Berkin Elvan’ın cenazesine ilk saldırı‘ haberiyle Yılın Yurttaş Haberi kategorisinde ödülü alan Çapul TV, gönderdiği mesajda ‘yarışma mantığını doğru bulmuyoruz ama teşvik tadiri önemli buluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler” açıklamasını yaptı.

Ekran Resmi 2014-06-14 20.58.37.png

Diken, ‘Yılın internet gazetesi’ dalında ödüle layık görüldü. Teşekkür konuşmasında söz alan Erdal Güven ‘yeni bir mecra oldukları için ödülün sürpriz olduğunu” söyleyerek ” sıkı yol arkadaşlarımız var, bu ödül doğru yolda olduğumuzu teyit etti” dedi.

Gezi Yazı: Başkaldırının 140 Vuruşu from hahtv on Vimeo.

“Yaratıcı Aktivizm” ödülünü Gezi parkının zorla boşaltıldığı günün ertesinde yaptığı durma eylemiyle ‘duran adam’ olarak tanınan Erdem Gündüz alırken ‘Videoeylem’ dalındaki ödül yine Gezi direnişi döneminden bir çalışmaya, ‘Gezi Yazı – Başkaldırının 140 vuruşu’ isimli videoya gitti. Videoyu kazanan ekip ” Videoyu hazırlarken Gezi devam ediyordu. Nasıl görüyorsak öyle kaydettik; aslında farkında olmadan interaktivist olduk” açıklamasını yaptı.

(Yeşil Gazete) 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.