ManşetTürkiye

12 Eylül işkencecilerinde hafıza sorunu

0

12 eylül12 Eylül işkencecilerinin yargılandığı davanın duruşması dün Amasya merkez ve Turhal ilçesinde gerçekleşti.

Sanıkların telekonferans yöntemiyle müdahillerden 50 km uzaklıktaki başka bir Adliye Salonu’ndan katıldığı duruşmada zaman zaman gergin anlar yaşandı. İşkenceci sanık Burhan Yöntem, sorulan soruların büyük kısmını hatırlamıyorum diye cevapladı. 1967 yılında askerlik görevine başladığını söyleyen sanık, kanuna bağlı kalacağına yemin etiğini ve hala yemininin geçerli olduğunu söyledi. Et ve balık kurumuna 12 Eylül günü görevlendirildiğini söyleyen sanık işkencehanenin “misafirhane” olduğunu savundu.

Et ve balık kurumunun bodrum katında işkence aletlerinin hala bulunduğu avukatlarca görüntülendiği halde yorum yapmaktan çekinen sanık hiçbir disiplin suçunun bulunmadığını söyledi. Avukatın Resmi Gazetede yayınlanan ve sanık Burhan Yöntem’in 75 yılında TÖB-DER lokalini silahla bastığı için 10 gün ceza aldığını belgelemesi üzerine sanık avukatı konunun davayla ilişkili olmadığını söyledi.

Avukat Ömer Kavili : “Türkiye’de hukuk yok”
Avukat Ömer Kavilli yaptığı konuşmada, “Sistematik işkence davasında sanıkların biri ortada yok, diğeri 50 km ötede yetersiz bir teknoloji ile duruşmaya katılıyor. Mahkeme heyeti sanığa adının dışında hiç bir soru sormadı. Suluova et ve balık kurumunun aslında bir işkencehane olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu gerçeğe rağmen etkili soruşturma yapılmayışı Türkiye’de yargının durumunu gözler önüne sermiştir” dedi.

Duruşma 12 Eylül 2014 tarihine ertelendi.

muhalefet.org Haber: Dinçer Canoğlu/Amasya

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.