EnerjiManşet

Bartın’da termik itirazı için son 10 gün

0

Bartın’da yapılması planlanan Hema Termik Santrali’nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) nihai raporu hazırlandı ve Bartın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğü’ne gönderildi. Bartın Platformu, “süreç henüz bitmemiştir” diyerek raporun askıda kalacağı 10 günlük sürede mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

termik bartın

Bartın’ın Amasra İlçesi’nde Gömü Köyü ve Tarlaağzı köyü sınırlarına Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılmak istenen ‘Hema Termik Sabtrali, kalker ocakları ve kül depolama sahası’ projesiyle ilgili nihai ÇED raporu kabul edildi.

10 gün askıda kalacak olan ÇED raporu kamuoyuna sunulunca Bartın Platformu da bir basın açıklaması yayınlayıp “ÇED sürecinde yaptığımız bütün itirazlara rağmen ÇED raporunun bu şekilde nihayetlendirilmesinin, başından beri usulsüz bir şekilde devam ettirilen ÇED sürecinin, yine hukuk ve usulleri zorlayarak bu hale getirilmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz” dedi.

“Bu karar ÇED sürecinin olumlu sonuçlandığı anlamına değil, Ankara’daki belli çevreler açısından bu sürecin olumlu sonuçlandırılmak istendiği anlamına geliyor” diyen platform, 10 günlük süre içinde Bartın-Amasra halkı olarak gereken tepkiyi en iyi şekilde vermeye çalışacaklarını belirtti:

“Bartın Platformu’nu bileşeni olan belediye başkanı, dernek, oda, sendika, siyasi parti, muhtar, il genel meclisi veya belediye meclisi üyesi herkesi ve tüm halkımızı bu süre içinde işini gücünü bir yana bırakıp, yapacağımız eylemlere güç vermeye çağırıyoruz. Sesimiz öyle güçlü olmalı ki, yöremizin geleceğini yok etmeye yönelik kumpasın kurulduğu Ankara’dan duyulmalı.”

(Bartın.info/Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.