GündemTürkiye

Nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyoruz

0

Türkiye, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken, nasıl bircz cumhurbaşkanı istiyoruz sorusuna yanıt arayan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi diğer bir çok ilde konuya ilişkin yaptığı etkinliklerin bir yenisini de İstanbul’da yapıyor. Siyasetten , sivil toplumdan, çeşitli cemaatler ile etnik kimliklerden konukların bir araya gelecekleri bir forum tasarlayan YSGP İstanbul il örgütü, ortaya çıkacak tanımın toplumsal hafızada önemli bir başlangıç noktası olmasını bekliyor. Kişiler yöntemler ve stratejiler yerine toplumun en geniş kesiminin özellikle de söz söyleme hakkı sınırlandırılmış olanların yaptığı tarifin daha önemli olduğunu düşündüklerini dile getiren YSGP İstanbul il eş sözcüleri İnci İşbulur ve Savaş Çömlek sözü olan herkesi foruma davet ediyorlar.İlk bölümde davetli konukların söz alacağı forumun ikinci bölümünde katılımcılar  serbest kürsüde görüşlerini dile getirebilecekler.

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, işadamı İbrahim Betil, Türk Tabipler Birliği Başkanı Özdemir Aktan, Mor ve Ötesi’nden Harun Tekin, Doğan Bermek, Tarhan Erdem ve Aydın Enginden oluşan ve ”nasil bir Cumhurbaşkanı istiyoruz?” sorusuna yanıt arayan bir grup aydın ve sanatçının da benzer temalı girişimi devam ediyor.

Girişim, aynı zamanda imzaya açık bir manifesto da yayınladı. www.cumhurbaskaniaraniyor.com sitesinde cumhurbaşkanında bulunması gereken nitelikleri sıralayan metinlere ulaşmanın yanı sıra katılmak isteyenlerin imzalarıyla destek vermeleri ve sözlerini söylemeleri olanağı da yer alıyor. cumhurbaskaniaraniyor sitesine bağlı sosyal medya hesapları da aktif. https://twitter.com/Cb_Araniyor https://www.facebook.com/CumhurbaskaniAraniyor?fref=ts

Yeşil Gazete

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.