EmekManşet

Yatağan işçileri yargıya gidiyor

0
Yatağan işçisinin burnunu sıkan polisin bu fotoğrafı sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Muğla Yatağan’da maden ve santrallerin özelleştirilmesine karşı direnişte olan işçiler, Ankara’da temsili nöbetlerini ve eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, Soma’da yaşanan katliamı protesto etmek için Enerji Bakanlığı önünde yaptıkları son eylemde uğradıkları polis saldırısını yarın yargıya taşıyacak.

Yatağan işçisinin burnunu sıkan polisin bu fotoğrafı sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Yatağan işçisinin burnunu sıkan polisin bu fotoğrafı sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Yatağan’da aylardır süren özelleştirmeye karşı direniş, 50 günü geçkin süredir de Ankara’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısındaki Kurtuluş Parkı’nda devam ediyor. İşçiler özelleştirmeyi önelemek için günlerdir eylemler düzenliyor. Soma’da yaşanan iş cinayetinin yaşanmasının ardından da işçiler, özelleştirmenin daha da anlaşılır hale geldiğini belirterek bakanlıklar önünde eylem yaparak çağrıda bulunmuştu.

Darp edilerek gözaltına alınmıştı 

İşçiler, 30 Mayıs günü “Soma’da öldük, Yatağan’da ölmeyeceğiz” diyerek kendilerini Enerji Bakanlığı önüne zincirlemişti. İşçiler ayrıca, Başbakan Erdoğan’ı, Çalışma Bakanı Çelik ve Enerji bakanı Yıldız’ı istifaya çağırmıştı. Polis işçilere uyarı yapmaksızın aralarında Maden-İş Yatağan şube Başkanı Süleyman Girgin ile Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik‘in de bulunduğu çok sayıda işçiyi darp ederek gözaltına almıştı.

Turuncu renkli biber gazının kullanıldığı eylemde Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve çok sayıda işçiye yönelik polisin yumruk ve burun sıkma görüntüleri gündeme gelmişti. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Girgin konuya ilişkin gazetemize bilgi verdi. Girgin, o gün çok sayıda işçinin sıkılan gaz nedeniyle vücudunda tahrişler oluştuğunu, darp nedeniyle fenalaştığını ve kendisine yönelik onur kırıcı yöntemlerle gözaltı işlemleri yapıldığını söyledi. Polislerin neredeyse kıracak şekilde burnunu sıktığını hatırlatan Girgin, yarın Ankara adliyesi önünde yapılacak basın açıklamasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.