LGBTİ+Manşet

Mersin’de transfobik nefret caddede başladı hastanede sürdü

0
Transfobik nefret saldırısı sonucu kafasında kırıklar oluşan ve Devlet Hastanesi tarafından kabul edilmeyen Cansu'nun tedavisi arkadaşları tarafından evinde devam ettiriliyor

Mersin’de 25 Mayıs Pazar günü akşamı Cansu ismli trans kadının yolunu kesen, kendisine, “Kandil gününde de mi sokaktasın? Kandil günü sokakta işin ne? Sizi burada barındırmayacağız. Defolun gidin. Sokaklarımızı temizleyeceğiz” diyerek saldırıda bulunuldu.

Transfobik nefret saldırısı sonucu kafasında kırıklar oluşan ve Devlet Hastanesi tarafından kabul edilmeyen Cansu'nun tedavisi arkadaşları tarafından evinde devam ettiriliyor

Transfobik nefret saldırısı sonucu kafasında kırıklar oluşan ve Devlet Hastanesi tarafından kabul edilmeyen Cansu’nun tedavisi arkadaşları tarafından evinde devam ettiriliyor

Transfobi Mersin Devlet Hastanesi’nde de devam etti

Transfobik nefret saldırısı sonucu kafasında kırıklar oluşan ve acil müdahale için Mersin Devlet Hastanesi’ne götürülmek istenen Cansu’ya karşı transfobik nefret hastane personeli tarafından sürdürüldü. Hastaneye alınmak istenmeyen, arkadaşlarının ısrarı sonucu ilk müdahalesi yapılan Cansu’nun hastaneye yatışının işe “Yerimiz yok” gerekçesi ile geri çevrildiği iddia edildi.

Transfobik nefret saldırısının ardının Kaos GL‘nin sorularını yanıtlayan  Mersin LGBT 7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıcan yaşananlar hakkında şunları aktardı:

Polis saldırıya uğrayayanın trans kadın olduğunu görünce ilgilenmedi

Mersin LGBT 7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıcan

Mersin LGBT 7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıcan

Polis olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Saldırıdan sonra ilk gelen polis ekibi ilgilenmiyor bile. ‘Bir kadın saldırıya uğradı’ anonsu geçiliyor. Polis olay yerine gelip, saldırıya uğrayanın trans kadın olduğunu görünce ilgilenmiyor. Cansu ısrarla araç plakasını ve kaçtıkları yeri tarif etmesine rağmen dinlemiyorlar, ‘Yanlış görmüşsündür’ diyorlar”

Transfobi Mersin Devlet Hastanesi’nde de devam etti

“Polis ambulans dahi çağırmıyor. Cansu’yu arkadaşları hastaneye götürüyor. Transfobi hastanede de devam ediyor. Sağlık görevlileri saldırıya uğrayan bir trans kadın olunca ilgilenmek istemiyor. Tepkiler üzerine Cansu tedavi altına alınıyor.

Kafatasında kırıklar olan Cansu hastanede diğer hastaların transfobisine de uğruyor. Cansu hastanede yaşadıklarını ise şöyle anlatıyor: “Bana bakıp gülüyorlardı. Parmaklarıyla işaret ediyorlardı.”

Gece müşahade altında tutulması gerekiyor Cansu’nun. Ancak sağlık görevlilerinin umursamaz tavırları ve hastanedeki transfobiden dolayı hastaneden çıkıyor. Bilinci yarı açık biçimde eve geçiyor. Mide bulantıları ve iç kanama riskiyle birlikte evde dinleniyor Cansu…”

Mersin LGBT 7 Renk Derneği bu akşam 18:00’de Cansu’nun hastanede yatmasını kabul etmeyen Mersin Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

(Yeşil Gazete, Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.