ManşetTürkiye

Mehmet Ayvalıtaş duruşması başladı, sanık ortada yok

0

Mehmet Ayvalıtaş davasının üçüncü duruşması da yine izdihamla başladı, duruşmaya gelmesi için çağrı gönderilen sanık Cengiz Aktaş duruşmaya gelmedi. Sanık Mehmet Görkem Demirbaş ise duruşmaya katıldı.

memo

Mehmet Ayvalıtaş’ın öldürülmesiyle ilgili üçüncü duruşma bugün Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10:00’da başladı.

Ayvalıtaş ailesinin yanı sıra Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm Elvan ve Sami Elvan ile Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük de da duruşma salonunda.

İçeri önce basın alınmak istenmedi, duruşma salonu önünde izdiham çıktı. Daha sonra gazeteciler, izdihamın içinden geçerek salona girebildi. Duruşmayı izlemek isteyenler ise dışarıda kaldı.

Avukat Ayla Öztabak, duruşmanın fiziki yetersizlikleri nedeniyle aleniyet ilkesinin çiğnendiğini söyledi ve geniş salon talep etti.

Çağrı gönderilen sanık Cengiz Aktaş duruşmaya gelmedi. Sanık Mehmet Görkem Demirbaş ise duruşmaya katıldı.

Ancak avukatlar sanıklar dinlemeden tanık cağrılarak usul hatası yapıldığını söyledi ve önce sanıkların dinlenmesini istediler.

“Sanıkların da katıldığı keşif yapılsın”

Avukat Sezer Özkan, mobeselerin bir türlü bulunmadığını, bir olay yeri krokisiyle davaya devam edildigini soyledi. Özkan, dün İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu ile bir keşif yapıldığını anlattı. Sanıkların da katıldığı bir keşif yapılmasını talep etti.

Sanık avukatı da “polisin tek görevi vatandaşı gazlamak değil, güvenliğini de almak zorunda” diyerek talebe katıldığını belirtti. Ayrıca olayın sonradan dosyaya giren görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelenmesini ve olayın ardından olanları görüntüleyen diğer kameraların da incelenmesini istedi. Dördüncü bir aracın da Mehmet Ayvaliıtaş’ın üzerinden geçtiğini ileri sürdü. Mehmet Ayvalitasin kan örneklerinin Adli Tıp’ta saklandiginin dosyada yazdığını, olay yerinde bulunan saç örneklerinin polis tarafından tespit edilemediğini, kan ve saç örneklerinin Adli Tıpta karşılaştırılmasını talep etti.

Taksicinin çektiği görüntüler izlendi

Ayvalıtaş ailesinin avukatı Ayla Öztabak da sadece olay aninin değil, öncesi ve sonrasını da içeren olay yerindeki tüm kameraların görüntülerinin istenmesini talep etti.

Dosyadaki görüntülerde, oynama ve değiştirme olabileceğini, uzman bir bilirkişinin tüm görüntüleri izlemesini ve raporlamasını talep etti.

Keşif yapılmadığı için de olay yerinde hala bulunan fren izlerinin bile incelenmediğini, olay yerinde bulunan birçok diğer aracın olaya tanık olmuş olabileceğini söyledi.

Avukat Öztabak, uzmanların ve tanıkların da bulunduğu bir keşif yapılmasını istedi. Avukat Öztabak, yeni bir kamera kayıtlarına ulaştıklarını, bir taksi şoförünün çektiği bu görüntülerin sesinin dinlenmesi için mahkemeye sundu.

“Görüntülerdeki fren sesinin ve göstericilerin sesinin dinlenmesini istiyoruz.”

Görüntüler duruşmada izlendi, birkaç saniyelik videoda eylemcilerin sesi ve fren sesi duyuluyor. Avukat Öztabak, bu görüntülerin de bilirkişi tarafından incelenmesini istedi.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.