Uncategorized

20 Mayıs 2014

0

Kuzey Kıbrıs’ta ilk defa onur yürüyüşü yapıldı

Kuzey Kıbrıs’ta eşcinselliğin suç olmaktan çıkmasının ardından ilk Onur Yürüyüşü bu haftasonu gerçekleşti. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü dolayısı ile ilk kez Kuzey Kıbrıs’ta Onur Yürüyüşü düzenlendi.

Başbakan Erdoğan: “Seçilme yaşı 18’e indireceğiz”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Yeni Bina’da bir grup genç ile buluştu. Yaptığı açıklamada seçilme yaşını 18’e indirmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan protesto özgürlüğü gençlerimin en tabii hakkıdır dedi.

Rojava sınırında askerlerin açtığı ateş sonucu bir kadın öldürüldü, bir çocuk ağır yaralandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Rojava’nın Derik kentinden Türkiye tarafına geçmeye çalışan Rojavalı bir ailenin üzerine açılan ateş sonucu 28 yaşındaki Saada Darwich iki çocuğu ve kocasının yanında öldürüldü, 14 yaşındaki oğlu ağır yaralandı. Şakağından vurulan çocuk, her iki gözünü de kaybetti.

Ankara’daki Soma protestosu esnasında polisin vurduğu genç yoğun bakımda

Ankara’daki Soma protestoları sırasında polisin attığı ses fişeği başına isabet eden 16 yaşındaki genç hastaneye kaldırıldı.

Esnaf sayısı bir yılda yüzde 3.4 azaldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf sayısında düşüşün nedeni olarak AVM, gross market ve hipermarket sayılarında ki artışı göstererek, “Çarşı, cadde mağazası ekonomisi yok oluyor. Girişimciler; tezgahtar oluyor, müteşebbis olmuyor” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.