Manşet

Madenden çıkan işçiler: içeri küllü su bastılar

0

Soma’nın Eynez mevkiinde Soma Holding’e bağlı maden ocağında içeriye küllü su basıldığı iddiaları arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçileri tarafından doğrulandı.

Saat 21.00 sularında çalışmalara ara verilmesi üzerine ocaktan çıkan ve maden işçiler Sol Gazetesi’ne yaptığı açıklamada termik santralden getirilen ve depolarda tutulan küllerin suyla karıştırılarak madendeki yangını söndürmek amacıyla kullanıldığını belirttiler.

Çalışmalara katılan ve arkadaşlarını kurtarmak istediğini söyleyen E. K., “Ulaşılamayan iki galeri var. Yangın devam ettiği için girilemiyor, sönmesi için küllü su basılıyor” dedi. Bir diğer maden işçisi A.Ç. ise galeri kapılarının özel bir malzemeye kapatıldığını, malzeme üzerine bir delik açılarak bu delikten içeriye kül basıldığını aktardı. Küllü suyun bir süre sonra betonlaştığını ifade eden A. Ç. “Bize arkadaşlarımızı çıkarmayacaklarını söylemediler. Sadece yangının sönmesi için yaptıklarını düşündük. Ama küllü su betonlaştığı için cenazeleri çıkaramayabilirler” dedi.

Maden işçileri küllü suyun hemen betona dönüşmediğini, bu nedenle yangını söndürecek kadar zaman geçmesinin ardından, betonlaşmadan malzemenin tahliye edilmesini umduklarını belirtiyorlar.

(Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.