ManşetTürkiye

“Mahsur kalan işçilerin hayatta kalma şansı artık yok”

0

Vezan Karabulut Yeşil Gazete’ye Soma’dan bildiriyor:

Şu anda maden bölgesinde olan Karabulut arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek artık bölgede sadece basın mensuplarının kaldığını söyledi.

fotoğraf (7)

AFAD bürosundan alınan bilgiye göre madendeki toplam işçi sayısı 787. İlk gün kurtulan işçi sayısının 363, hayatını kaybeden işçi sayısının 217 olduğu belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan öğle saatlerinde yaptığı açıklamada hayatını kaybeden işçi sayısının 238 olduğunu duyurmuştu.

Maden Mühendisleri Odası eski başkanı Mehmet Torun’un bildirdiğine göre içeride mahsur kalan işçilerin hayatta kalma şansı neredeyse yok. “Madenin hava alan yerlerinde bir kaç saat dayanabilirler. Gaz maskeleri de yarım saat kadar dayanıyor.
AKUT görevlileri de içerdeki herkesin öldüğü görüşünde. İşçilerin hayatını kaybetme nedeni karbonmonoksit kaynaklık zehirlenme.

Karabulut’un verdiği diğer bilgiler şöyle:

“Madenin girişinde 1,5 km içeride yangın çıkmış. Maden Mühendisler Odası yangının trafo kaynaklı olmadığını düşünüyor. Madendeki kömürlerin kendi kendine yanma olayı olabileceğini belirttiler.

“Şimdiye kadar kurtulan işçiler vardiya değişimi sırasında çıkışa yakın olan işçiler. Yangının arkasında kalanlar kurtulamıyor. İlk etapta hava verildi, ama yangın nedeniyle kesildi.

“Korkunç bir doğa tahribatı var. Kömürlerin yanması kaynaklı cüruf ve duman var etrafta.”

“Hayatını kaybeden işçilerin arasında, yaşları 25 civarı olan dört maden mühendisi var.”

Erdoğan’a karşı eylem 

“Başbakan facia bölgesinden ayrılırken halkın arasında dolaşmak istedi, halk sloganlarla tepki verdi. Bir genç yumruk atmaya kalkışınca Erdoğan’ı hastaneye kaçırmışlar. Şu anda halk “Tayyip istifa”, “katil Tayyip”, “hükümet istifa” sloganları ile sehir merkezinde gösteri yapıyor

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.