ManşetTürkiye

Levent’te Soma Holding önünde eylem

0

Plaza Eylem Platformu’nun çağrısıyla Levent’te Soma Holding önünde eylem yapıldı.

Plaza Eylem Platformu’nun 12.30’a yaptığı çağrı ile Levent’te toplanan eylemcilere karşı polis barikat kurdu, boş holding binasını korumak için TOMA getirildi.

somape0

 

Levent metrosunda 12.00’den itibaren Lale Sokak’taki Soma Holding’in önüne gitmek için toplanmaya başlandı

somape1

Soma Holding önündeki eylemden bir kare

somape3

somape4

Öğrenci Kollektifleri Holding’in binasına KATİLLER yazdı, “Bu plaza işçilerin kanları üzerinde yükselmektedir” pankartı açtı

soma5

Eylem bitmesine rağmen Holding binasını koruyan polis barikatının karşısında bekleyiş devam ediyor

Plaza Eylem Platformu yaptığı basın açıklamasında 2013’te 1235 işçinin tesadüfen değil taammüden öldüğünü, Türkiye’nin iş kazalarında dünyada üçüncü Avrupa’da birinci sırada olduğunu söyledi. 2002’de 350 bin işçinin taşeron firmalarda çalıştığını, günümüzde ise resmi rakamlara göre 2 milyon, gerçekte her iki işçiden birinin taşeron firmalarda çalıştığını açıklayan Plaza Eylem Platformu 1 milyon çocuk işçi olduğunu söyledi.

Yapılan basın açıklamasında:

“Soma’daki kömür işletmesinin sahibi Alp Gürkan’ın sözleriyle “Özel sektörün çalışma tarzının devreye girmesi” sonucu 2013 yılında 5 bin iş kazası yaşandı, bu kazaların %90’ı maden kazası. Siz örgütlenmemizi istemedikçe, engelledikçe, suç gibi gördükçe biz ölüyoruz. Sendikasız taşeron işletmelerde yaşanan işçi ölümleri sendikalı işletmelerde yaşananlardan tam 28 kat daha fazla.

Soma Holding, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Enerji Bakanı Taner Yıldız hesap verecek. Plaza Eylem Platformu işlediğiniz cinayetlerin takipçisidir. Bu ülkenin işçileri, memurları, emeklileri, öğrencileri, hepimiz takipçiyiz, unutmayacağız, unutturmayacağız ve affetmeyeceğiz. Sonunda siz de anlayacaksınız: yüzlerce işçinin madenlerinizde ölmesi kader değildir, cinayettir.”

denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.