Kültür-SanatManşet

Yaşar Kurt: Kıbrıs’ta iki toplumlu etkinliklere katılmak isterim

0

Berlin’de yaşayan alternatif müziğin temsilcisi Yaşar Kurt, 6 Mayıs Salı günü Kuzey Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeydi. Üniversitenin Bilim ve Felsefe Kulübü öğrencileri başta olmak üzere Aktivite Merkezi Öğrenci Kulüplerinin davetlisi olarak gelen sanatçı bir söyleşide yer aldı ve bir de konser verdi.

yasar2.PNG

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kurt, Türkiye’de Hidroelektrık Santrallerine (HES) karşı düzenlenen eylemlerden söz ederek, siyasi erkin insana nasıl davranıyorsa doğaya da öyle davrandığını belirtti; “Eğer Tanrı’ya inanıyorsanız ve doğa da Tanrı’nın eseri ise doğaya saygı göstermelisiniz” dedi.

“Gezi Olaylarında gaz yedik ama kabalaşmadık”

Türkiye’deki siyasi sorunlara karşı nasıl bir tavır sergilememiz konusunda yöneltilen bir soruya da:”Eğer siyasi güç kaba davranıyorsa, mantıksız davranıyorsa bu durumda bizim de mantıksız ve kaba davranmamız gerekmez. Aksine duruşumuzu değiştirmeden yolumuza devam etmeliyiz. Gezi olaylarında gaz yedik, tazyikli suya maruz kaldık, hatta öldük, fakat biz kabalaşmadık.” Şeklinde yanıt verdi.

Konser öncesi kuliste Yeşil Gazete (YG) için görüşmeyi kabul ederek Kıbrıs’taki barış süreci hakkında yöneltilen sorulara da :”Barış süreci her iki toplumun liderleri tarafından mümkün olduğunca uzatılacaktır. Toplumlar ise Paskalya ayininde olduğu gibi 1 Mayıs kutlamalarında olduğu gibi birlikte hareket ederlerse ve birlikte huzur içinde ortak bir yurt için yaşayabileceklerini gösterebilirlerse çok daha kısa sürede Kıbrıs’ta çözüm sağlanabilecektir.” şekinde yanıtladı.

Kıbrıs’ta Barış ve Çözüm için iki toplumlu bir konsere destek verip vermeyeceğini soran Yeşil Gazete’ye de sanatçının verdiği içten cevap; ‘seve seve, neden olmasın’dı.

Yaşar Kurt hayranları sanatçının sıcak davranışları ve özgün müziği ile gösterdiği performansa gerek alkışlarıyla gerekse danslarıyla eşlik ederek cevap verdi. Kuzey Kıbrıs 6 Mayıs gecesi Bahar Şenlikleri sebebiyle farklı bir gün yaşadı.

You may also like

Comments

Comments are closed.