ManşetSivil Toplum

Okmeydanı için tehlike çanları çalıyor

0

Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı’nda uygulamak istediği kentsel dönüşüm projesi için afet yasası devereye sokuldu. Yaklaşık iki yıldır mahalle sakinlerinin tedirginlikle beklediği dönüşüm için belediye Okmeydanı’nı ‘riskli alan’ ilan etmek için teklif hazırladı.

okmeydani-1-2012-06-04

Cuma günü Emlak ve İstimlak Müdürlüğü bölgenin 6306 sayılı yasa kapsamında riskli alan ilan teklifinin saat 14’de görüşülmesi ve AKP’li Meclis üyelerinin kabul oylarıyla geçmesi bekleniyor. Okmeydanı Çevre Koruma Derneği ve Okneydanı Tapu ve Plan Takip Komisyonu aynı saatte Belediye önünde eylme çağrısı yaptı.

İlan teklifini Sol Gazetesi’ne değerlendiren Rüstem Karakuş, “hak sahiplerine herhangi bir garanti vermeyen, sahte taahhütnamelerle halkı kandıran belediyenin bu yola başvuracağını biliyorduk” dedi. Belediyenin kendi uygulamak istediği kentsel dönüşüm uygulamasında sıkıntıların olduğunu ve halkın bu sürece ikna olmadığını belirten Karakuş, bir çok hak sahibinin belediyeye dava açtığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamına alınmak istenen bölge

Kentsel dönüşüm kapsamına alınmak istenen bölge

Tüm Okmeydanı etkilenecek

Teklif kabul edilirse 1 milyon 650 bin metrekarelik Okmeydanı İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm alanı olacak. 5300 bina ve yaklaşık 4500 dükkanın yıkılacağı dönüşüm projesinden 100 bin insanın etkileneceği tahmin ediliyor.

Yarın Beeldiye önünde gerçekleşecek eyleme yapılan çağrıda önerinin geri çekilmesi talep edilerek
“Mahallemizde, tapu süreçleri bitmeden atılacak bu adımı doğru ve iyi niyetli bulmuyoruz. Yerleşimlerimize dair sahip olduğumuz haklar garanti altına alınmadan ve bu doğrultuda sunduğumuz “taahhütname” talebimiz yerine getirilmeden, 6306 sayılı yasa kapsamında süreç başlatılmasını kabul etmiyoruz.” denildi.

Yarın 13.30’da Galatasaray Meydanı’nda buluşulacak, ardından Tepebaşı TRT binası yanında bulunan Beyoğlu Belediyesi önünde basın açıklaması okunacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.