ManşetSivil Toplum

Füsun Erdoğan tahliye oldu

0

Gazeteci Füsun Erdoğan hakkında sekiz yıllık tutukluluk süresinin ardından tahliye sonra tahliye kararı verildi. Erdoğan ile birlikte gazeteciler Arif Çelebi ve Bayram Namaz ile Turaç Solak, Mehmet Ali Polat, Naci Güner, Seyfi Polat, Erkan Özdemir de tahliye edilecek.

mr

Erdoğan’ın da arasında bulunduğu 8 sosyalist gazeteciye tahliye kararı 5. Yargı Paketi ile gündeme gelen tutukluluk süresi beş yıla indirilerek Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasına ilişkin kanun çerçevesinde verildi.

ÖYM ve TMK 10’la yetkili mahkemelerin kapatılmasını düzenleyen 6526 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesi ve uzun tutukluluk süresinin de 5 yılla sınırlandırılması üzerine İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları tahliye talebi “10 yıllık uzun tutukluluk süresi dolmadığı gerekçesi ile reddedilmişti.

Bir üst mahkemeye yapılan itiraz da aynı gerekçesi ile reddedilince Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmuştu.

Erdoğan’ın avukatı Zülfü Erdoğan’ın Gebze Cezaevi’nden aldığı bilgiye göre 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararı cezaevi yönetimine ulaştı.

Füsun Erdoğan’ın 13.30 sularında hapishaneden salıverilmesi bekleniyor.

Füsun Erdoğan 8 Eylül 2006’da “Marksist Leninist Komünist Partisi (MKLP) örgütüne yönelik operasyonlarda 22 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

“Özgür Radyo” Genel Yayın Koordinatörü olan Füsun Erdoğan, dört günlük gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği’nce 12 Eylül günü tutuklanmış ve Üsküdar Paşakapısı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Gazeteciler Füsun Erdoğan, Arif Çelebi ve Bayram Namaz ile Turaç Solak, Mehmet Ali Polat, Naci Güner, Seyfi Polat, Erkan Özdemir, 12 Eylül 2006’da tutuklandı.

Özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2013 tarihinde verdiği kararla, sosyalistler hakkında müebbet hapis cezası verdi.

Avukatlar uzun tutukluluk süresi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu, mahkemenin kararı bekleniyordu.

Füsun Erdoğan bir süredir Bianet’e hapishaneden ‘Görülmüştür’ başlıklı bir yazı dizisi hazırlıyordu.

(Bianet/ Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.