Kültür-SanatManşet

Adana Tiyatro Festivali başlıyor

0

16. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 14 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Bir ay boyunca Adanalı izleyicilerinin tiyatroya doyacağı festivale yurt içinden farklı şehirlerinin tiyatro ekiplerinin yanı sıra İspanya, İran, Azerbaycan, Romanya gibi ülkelerden farklı tiyatro topluluklarının oyunları da sahnelenecek.

tiyatro fest-adana

Festival Seyhan Nehri üzerinde başlıyor
Adana Tiyatro Festivali sürecinde 17 farklı oyun 39 kez tiyatro izleyicisiyle buluşacak. Festival biletlerinin satışa çıktığı tarih olan 2 Nisan’da bitmiş olması festivale yoğun ilgi olacağını gösteriyor.
Her sene olduğu gibi bu yılda tiyatro festivalinin açılış gösteri 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 19:00’da Seyhan Nehri üzerinde Fransız Ilotopie’s Company’ grubunun “Suya Yansıyan Düşler” adlı gösterisi ile başlayacak. Festival boyunca Tarihi Taş Köprü, Seyhan Nehri ve Zübeyde Hanım Parkı’ında farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu) / One Flew Over The Cuckoo’s Nest

2011 yılında ilk kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu) gösterildiği her tiyatro festivalinde yoğun ilgi ile karşılandı. Milas Forman’ın unutulmaz filmi Guguk Kuşu/ One Flew Over The Cuckoo’s Nest adlı filminin tiyatro versiyonu olarak nitelendirilebilecek oyunda yer alan başarılı oyuncuların performansı şimdiden merak konusu. Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu) Adana Tiyatro Festivali’nin en çok izlenmek istenen oyunu olarak dikkat çekiyor.

Hamlet / Hamlet
William Shakespeare, en çok sahnelene eseri “Hamlet”, oyununun çevirisi yapan Selahattin Eyüboğlu, ve sahneleyen ise Semaver Kumpanyasının kurucu Işıl Kasapoğlu. Ülkemizde ilk kez tek kişilik oyun olarak sahnelecek oyunda, eserde yer alan tüm karakterleri canlandıran kişi ise usta oyuncu Bülent Emin Yarar. Sahnelendiği her şehirde kapalı gişe izlenen Hamlet oyununda Bülent Emin Yarar’ın performansı tiyatro izleyicisini oyuna çekmeye yetiyor.

12200835614_79c7648b7e_b

İkimiz / Two Of Us
Adana Tiyatro Festivalinde bu yıl Romanya’dan Passe – Partout Tiyatro ekibinin sahneleyeceği İkimiz / Two Of Us iki kişilik bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Tiyatro izleyicilerin alışık olduğu tarzın aksine sahnede oyunu farklı sanatsal davranışlarla izleyiciye anlatılmaya çalışıyor. İkimiz / Two Of Us oyunun konusu ise on derece duyarlı ve ifade gücü yüksek bir aşk öyküsü. Vivaldi ve Pierro dela Francesca’dan günümüz yaşam biçimine uzanan, duyuları ve sanatı aşkla birleştiren binyılın insanı varoluşu. Kadın ve erkek, insan varoluşu, dünya ve yaşam hakkında yalın, ama basite indirgenemeyecek bir oyun
“Yalın ve güçlü. Aynı anda hem klasik hem modern”

Önemli Not:
Adana tiyatro festivalinde bileti olmayan fakat oyunları izlemek isteyen tiyatro izleyicileri, izlemek istediği oyunun başlama saatinden 1 saat önce tiyatro salonunda bulunurlarsa, fazladan bileti olan kişilerden bilet temin edebilir ya da merdiven boşluklarında da oyunu izleme imkanları olabilir..

Adana Tiyatro Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve oyunların sahneleneceği tarihlere http://www.adanadt.gov.tr/web/festival.html adresinden ulaşabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.