Uncategorized

9 Nisan 2014

0

8 kadın mahpus havalandırmada tel örgüye karşı çıktı, toplamda 160 ay ceza aldı

Bianet’in haberine göre Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi’nde 6 Eylül 2013’te siyasi kadın mahpusların çıktığı havalandırma kısmının üzerine cezaevi idaresi tarafından tel örgü konulmak istenmişti. Bu duruma tepki gösteren kadın mahpuslar ise gardiyanlar tarafından darp edilerek, kimine hücre cezası, kimine de iletişim cezası verilmişti. Bunun üzerine cezaevi idaresi sekiz kadın hakkında  “Görevli memura direnmek” ve “Görevli memura görevini yaptırmamak” suçlamasıyla dava açtı, mahkeme heyeti sanıklara toplamda 160 ay ceza verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı

Hakkında uyuşturucu kullanımı ve ticaretini de içeren 55 suç dosyası bulunan 1986 doğumlu Orhan Övet, milletvekili kulisinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

Mısır’daki idam cezalarına karşı ortak bildiri yayınlamaya AKP’den yanıt gelmedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Mısır’daki idam cezalarına karşı tüm partilerin ortak bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi’nin bu önerisine MHP’den olumlu yanıt gelirken AK Parti öneriye yanıt vermedi.

“Palalı”nın hakkındaki zorla getirme ve yakalama kararı kaldırıldı

Gezi’de elinde pala ile bir göstericiyi kovalayan ve tekmeleyen S.Ç. ifadesinde “Alt kattaki mutfaktan zırh denilen aleti alarak dışarıya çıktım. Aralarında şikayetçinin de bulunduğu kalabalığın büyük bir kısmı bayandı. Önümden geçen birkaç kişiye vurmadım. Ama şikayetçi E.Y. önümden geçerken zırhın ters kısmıyla tokat atar gibi kalçasına vurdum. Bana dönüp anneme küfredince de sırtına tekme attım. Diğer göstericiler de bana ve anneme küfrettiler” dedi. İfadesinin ardından hakkındaki zorla getirme ve yakalama kararı kaldırıldı.

Kars’ta kaybolan çocuk ölü bulundu. Otopsiye göre tecavüz edilmiş, başına taşla vurulmuş, boğulmuş

Kars’ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek için çıktığı evlerine bir daha dönmeyen ve kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki boş bir tabyanın içinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki M.A.’nın otopsi raporuna göre tecavüze uğradı, başına taşla vuruldu, elle boğularak öldürüldü.

You may also like

Comments

Comments are closed.