ManşetYerel

Artık Mersin’de Hrant Dink Parkı var

0

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından inşa edilen Hrant Dink Parkı açıldı.

Hrant-Dink-park

Açılışa Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve kızı Delal Dink‘in yanı sıra Mersin bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, yazar Vartak Estukyan, Mersin’deki Katolik ve Ortodoks kilisesinin temsilcileri, sanatçı Mustafa Alabora, Karin Karakaş, Şaban İba, İbrahim Kalyoncu, Yavuz Önen, şair Sezai Sarıoğlu ve yetkililer katıldı.

 

“Burada onun ismini gören herkesin ayrımcılık cinayetini hatırlayıp düşünmesini istiyorum”

Açılış töreninde konuşan Rakel Dink “Bu fikir, geçmişle yüzleşmenin sadece bir noktasıdır. Geçmişimiz çok büyük acılarla dolu. Eşim, bütün yaşamı boyunca doğruluk ve adalet uğruna mücadele etti. Onun öldürülmesi, sadece ve sadece vatandaşların hakları için, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek için yaptıklarının karşılığı oldu. Ama şimdi yeşeren kardeşlik tohumlarını görünce teselli oluyor, buğday tanesinin toprağa düşüp ölmesi gibi sizlerde bu resmi görüyorum. Burada onun ismini gören her vatandaşın ayrımcılığın, ırkçılığın, faşizmin cinayetini hatırlayıp geri dönüp düşünmesini istiyorum” dedi.

“Barış güvercini kardeşimizin anısı önünde eğiliyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, “Hiçbir vicdanın kabul etmediği hain bir saldırıda katledilen Hrant’ın sonsuza dek unutulmayacak olan adını parkımıza veriyoruz. Uğruna öldüğü barış, demokrasi ve eşitlik gibi değerler için mücadele edeceğiz. Kendimizden farklı olandan korkmayacağız, farklılıkları zenginliğimiz olarak kabul etmeye devam edeceğiz. Ermenisi, Türkü, Kürdü, inananı, inanmayanı ile herkes bu ülkede eşittir ve eşit muamele görmeyi hak eder. Bu kardeşliği gölgeleyen karanlık elleri bir kez daha kınıyorum. Karanlık odaklar, ülkemizde barış ve özgürlük tohumlarının yeşermesine, devasa çınarlar haline gelmesine engel olamayacaklardır. Hrant Dink gibi isimler de bu yolda birer mihenk taşıdır. Barış güvercini kardeşimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Türk, Rakel Dink’e bir teşekkür plaketi sundu. Plaket sunumunun ardından parkın açılışı Hrant’ın eşi Rakel ve kızı Delal tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra ise park içerisine yapılan Hrant Dink Anıtı’na çelenk ve çiçekler konuldu.

(http://sonses.tv / Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.