DuyurularManşet

Hrant Dink Vakfı, ödül önerilerinizi bekliyor

0

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Dink’in doğum günü olan 15 Eylül 2014 günü altıncı kez sahiplerini bulacak. Bu yıl kimin aday olması gerektiğine dair önerilerinizi 15 Nisan’a kadar vakfın internet sitesine gönderebilirsiniz.

images (15)

Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor. Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ödül bugüne kadar Türkiye’den Cumartesi Anneleri/İnsanları, Türkiye Vicdani Ret Hareketi , İsmail Beşikçi, Ahmet Altan ve Alper Görmüş; yurtdışından ise Nataša Kandić, Uluslararası “Memorial” Topluluğu , Lydia Cacho, Baltasar Garzón Real ve  Amira Hass’a verilmişti. Yanı sıra ödül töreninde Türkiye ve Dünya’da insan hakları için ilham verici çalışmalarda bulunan kişi ve kurumlara ‘Işıklar’ ödülü veriliyor.

Aday önerilerinizi, 15 Nisan 2014 tarihine kadar, www.hrantdinkodulu.org adresinde bulunan formu doldurarak ya da [email protected] adresine e-mail yollayarak gönderebilirsiniz. ‘Aday gösterdiğiniz kişiyle ilgili ayrıntılı bilgi göndermeniz, Uluslararası Jüri’nin karar verme sürecine yardımcı olacaktır’ notu düşülmüş.

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.