Doğa MücadelesiManşet

Kıymet Teyze parkını korudu

0

Edirne’de mahallesinin imara açılmasına karşı çıkan Kıymet Peker, sandalyesini alıp kepçenin önüne oturdu. 75 yaşındaki Kıymet Teyze’nin ve mahallelilerin tavrı seslerinin duyulmasını sağladı; resmi olmayan sonuçlara göre Edirne’nin yeni Belediye Başkanı olan Recep Gürkan ‘göreve başlayana kadar alanda birşey yapılmayacağını’ söyledi.

park-alaninin-imara-acilmasini-kepcenin-onune-5853804_o

‘Varsa yoksa bina yapsınlar’

Edirne 1. Murat Mahallesinde 18 yıldır çocuk parkı olan arazi belediyenin kararıyla imara açıldı. Yerel seçimlerin ertesi gününde parka kepçeler girince Kıymet Teyze sandalyesini alarak kepçenin önüne oturma eylemi yaptı. Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kıymet Peker,”Daha güzel bir çocuk parkı bekliyordum. Sırf buraya geldim olmasın diye. Hatta Yasin adadım. Bu çocuklar park istiyor, bisiklet yolu istiyor. Ama hiç bunları düşünmüyorlar. Varsa yoksa yurt yapsınlar, bina yapsınlar müteahhitler para kazansın” dyerek yıkıma tepki gösterdi.”

Gürkan: Yeşil alanları ranta kurban etmeyeceğiz

Resmi olmayan sonuçlara göre Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, olayın duyulmasının ardından park alanına geldi. Bir süre gruptan bilgi alan Gürkan kepçenin önüne oturarak, Kıymet Peker’le sohbet etti.

Recep Gürkan, “Çarşamba ya da Perşembe mazbatayı alarak göreve başlayalım, ondan sonra burasının hukuki durumu nedir? Ona göre değerlendireceğiz. Yangından mal kaçırmıyoruz ki ne acelesi var. Telaş yapılacak bir durum yok. İnsanların hukukunu korumak başka bir şey biz kimsenin hukukuna karşı değiliz, ama yeşil alanları da ranta kurban etmeyeceğiz. Bunlar ayrı ayrı şeyler, mahalle halkı merak etmesin” diye konuştu.

Mahalleli konuyla ilgili olarak mahkemeye müracaat ettiklerini belirtti.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.