EnerjiManşet

İşte Mersin’de nükleere karşı olan partiler

0

Türkiye yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’e odaklanırken, Mersin’de gündemi nükleer santral karşıtı kampanyalar belirliyor. Greenpeace Akdeniz ve Mersin Nükleer Karşıtı Platform‘un (NKP) çalışmaları neticesinde Mersin’de Belediye Başkan adayları Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralle ilgili görüşlerini açıkladı.

mersin-nukleer

BDP, CHP ve DSP nükleere karşı 

Sivil toplum örgütlerinin adaylarla yaptığı toplantılardan çıkan sonuca göre BDP, CHP ve DSP Büyükşehir ve diğer ilçe adayları nükleere karşı. MHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ise partisinin nükleere karşı olmadığını ancak kendisinin karşı olduğunu ifade etti. AKP adayları görüş bildirmedi. Nükleere karşı bir duruş sergileyenler, Mersin NKP’nin bildirisini imzaladı.

Mersin’de yerel seçim çalışması boyunca Greenpeace, “Mersin’in %72’si nükleer istemiyor, ya sen?”, Mersin NKP ise “Mersin’de nükleere oy yok” adıyla kampanyalar  yürütmüş, kamuoyunda nükleer enerjiye karşı olan tepkinin yerel sçeim öncesi daha da görünür olmasına çalışmıştı.

“Nükleere karşı duruş sergilemek siyasi değil vicdani”

Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı: ‘Türkiye’de nükleer santral yapımına karşı bir duruş sergilemek siyasi farklılıkların ötesinde bir vicdan meselesidir. Türkiye’ye nükleer enerji değil enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji vizyonu yakışıyor. Bunu bugünden görenler, hem Mersin’i kuşaklar boyu devam edecek radyoaktif kirlilikten koruyacak, hem de güneş, rüzgar ve verimlilik çalışmalarıyla istihdam yaratacaklar’ dedi.

Akkuyu’yu korumak için geç değil 

Greenpeace ve NKP’nin nükleere karşı siyasilerle olan görüşmelerinin yanı sıra Greenpeace’in Mersin’de santral projesini durdurmak için başlattığı imza kampanyası da devam ediyor. Şuradan ulaşılabilecek kampanyaya şimdide kadar 77bin 114 kişi katıldı.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.