Hayvan HaklarıManşetUncategorized

Karakulak ortaya çıktı

0

Dünya’da nesli tükenme tehlikesi altındaki 120 memeli arasında yer alan kedigiller familyasından karakulak, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde avını yerken görüntülendi.

23790186

Turizmci Ramazan Coşkuner’in Marmaris-Datça Karayolu kenarında bir tavuğu yemeye çalışırken farkedip görüntülediği karakulak, bazı insanların da merakla yaklaşması üzerine ürküp ormana geri kaçtı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü Öğretim Görevlisi Yasin İlemin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüntülen vahşi kedinin genç bir karakulak olduğunu söyledi.

Nesli azaldıkça tecrübesiz karakulakların bu şekilde insan alanlarına yaklaşıp evcil hayvanlar üzerinden beslenebildiğine işaret eden İlemin, “Popülasyon azaldıkça özellikle tecrübesiz ve genç bireylerin bu şekilde insan alanlarına yaklaşıp evcil hayvanlar üzerinden beslendiklerini biliyoruz. Bunun önüne geçebilmek amacıyla karakulak gibi nesli tehdit ve tehlike altında olan türlerin yaşadıkları doğal habitatların korunması ve bu habitatlarda insan etkisinin en az seviyede olması gerekmektedir. Böylece insan-yaban hayatı çatışmalarının önüne geçmiş oluruz” dedi.

Tavuk gibi kümes hayvanlarının karakulakların doğal avları olmadığını, bu durumun nadir rastlanan bir olay olduğunu vurgulayan İlemin, vatandaşların bu konuda kaygı duyarak bu hayvanlara zarar vermemesi gerektiğini kaydetti.

(AA/Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.