Yeşil Duyurular

Yeşiller ve Sol Gelecek, Gaziemir davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Gaziemir’deki Aslan Avcı Döküm Sanayii hakkında “Çevreyi kasten kirletmek” suçuyla açtıkları davanın dün ilk duruşması sonrasında basın açıklaması yaptı, ardından Gaziemir’deki nükleer bulaşıklı alanda  ölçüm gerçekleştirdi.

1544937_279716132195437_324595502_n

Dün gerçekleşen basın açıklamasına Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümü etkinlikleri nedediyle Türkiye’de bulunan Japon Aktivist ve Gazeteci Toshiya Morita, Yeşil Düşünce Derneği’nden Cenk Levi, Dr. Alper Öktem ve Prof. Dr. Hayrettin Kılıç’ın yanı sıra, Genel Eş Sözcüsü Sevil Turan, HDP Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Özçelik, HDP İl Başkanı Cavit Uğur, BDP İl Başkanı Yusuf Kaya ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri bulundu.

Basın açıklamasının ardından Çağdaş Hukukçular Derneği’nin HDP seçim bürolarına son günlerde yapılan saldırıları kınama amaçlı yaptığı basın toplantısına destek verildi ve toplu olarak nükleer bulaşıklı atıklarla içiçe yaşayan Gaziemir Emrez Mahallesi ziyaret edilerek nükleer bulaşıklı atıkların atılı olduğu arazide ölçüm yapıldı. Bölgedeki incelemeye Gaziemir HDP Belediye Eş Başkan adayları ve mahalleliler de katılarak destek verdiler.

1891157_279786025521781_931733242_n

Nükleer tehlike başlıklı toplantı

Yanı sıra TMMOB Salonu’nda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin bileşeni olduğu Nükleer Karşıtı Platform ile birlikte Fukuşima felaketinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve Japon Aktivist Toshiya Morita ve Prof. Dr. Hayrettin Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Nükleer Tehlike” konulu paneli yapıldı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.