Uncategorized

10 Mart 2014

0

Kadıköy 8 Mart mitingi yağmura rağmen kadınlarla doluydu

Saat 12.00’de Haydarpaşa Numune Hastanesi önünden başlayan yürüyüşte feministler, öğrenciler, anarşistler, kadın emekçilerle birlikte siyasi parti ve örgütlerin kadın kolları ile kadın gurupları, Kürt kadın hareketi ve LGBTİ’den binlerce kişi yağmura rağmen Kadıköy’de toplandı.

Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeğiyle vurulan Berkin Elvan 16 kiloya düştü, durumu ağırlaştı

Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya çıktığında polisin başından gaz fişeğiyle vurduğu ve gündür yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan’ın 45 kilodan 16 kiloya düştüğü, vücut direncinin ve beyin fonksiyonlarının azaldığı ve hayatını yaşam destek ünitesini bağlı olarak sürdürebildiği açıklandı. Aileyle dayanışma için Okmeydanı Hastanesi’ne çağrı yapıldı.

Kırşehir’de çevik kuvvetin olduğu otobüs devrildi: 3 ölü, 22 yaralı

Başbakan Erdoğan’ın Muş mitingine Ankara’dan uçakla gitmek için Kayseri’den Ankara’ya gelen çevik kuvvet ekiplerini taşıyan otobüs devrildi. Kazada üç polis şehit oldu, ikisi ağır yirmi polis yaralandı.

Eski Ekonomi Bakanı, AKP milletvekili Çağlayan’ın nefret söylemine Türk Musevi Cemaati’nden tepki

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile ilgili olarak Zafer Çağlayan’ın “Nasıl bir zihniyetle mücadele ettiğimizi bu millet çok iyi görüyor. Sizlere anlatacağım çok şey var. Ama bunları bize bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun.” sözlerine karşılık Türk Musevi Cemaati yaptığı açıklamada inanca saldırı niteliğinde olan ve nefret aşılayan bu söylemlerin toplumda doğurabileceği istenmeyen sonuçlara dikkat çekerken anti-Semitizm ve benzer nefret söylemlerinin insanlık suçu olduğu da belirtildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Ses kayıtlarını incelet, banka hesaplarını açıkla”

Kılıçdaroğlu Mersin mitingine Erdoğan’a ses kayıtlarını bağımsız bir kuruluşa göndermesi ve de İsviçre bankalarında hesaplarının sorgulanması için dilekçe vermesi çağrısında bulundu.

HDP Fethiye ilçe örgütü bürosu açılışında yine HDP’lilere saldırı

Muğla Fethiye’de HDP ilçe örgüt bürosuna ilçede toplanan bir grup saldırıda bulundu. Binayı taşlayan gruba polis müdahale etmeyince grup dağılmadan saldırıyı sürdürdü. Küçük bir grup ise binayı ateşe vermeye çalıştı. Fethiye eski MHP’li Belediye Başkanı MHP Behçet Saatcı ve Kaymakam Ekrem Çalık’ın direktifleriyle HDP tabelası indirildi, yerine Türk bayrağı asıldı bu sırada kitle İstiklal Marşı’nı söyledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.