Uncategorized

10 Mart 2014

0

Malezya Havayollarına ait uçak Güney Çin Denizi üzerinde kayboldu

Dün Pekin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’dan kalkan Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağıyla iletişim, Vietnam hava sahasına girdikten sonra kesildi. Uçakta 227 yolcu ve 12 mürettebat olmak üzere 239 kişi bulunduğu biliniyor. Kayıp pasaportlarla seyahat eden iki yolcunun bulunması, akıllara uçağın bir terör saldırısına uğramış olabileceği ihtimalini getirirken arama çalışmaları devam ediyor.

Bağdat’ta intihar saldırısı sonucu 32 kişi öldü

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 100 km güneyindeki Babil ilinin El Hille kenti girişindeki Babil Antik kent polis kontrol noktasında dün bomba yüklü tankerle intihar saldırısı düzenlendi. İntihar saldırısı sonucu 32 kişi öldü 100 kişi yaralandı.

ABD, Polonya hava sahasında tatbikat yapıyor

ABD, tatbikat için Polonya’ya 12 adet F-16 savaş jeti ve 300 asker gönderiyor. Geçen hafta Perşembe günü de ABD 6 adet F-15 savaş jetini Polonya’nın komşusu Litvanya’ya göndermişti. Litvanya, savaş jetlerinin Rusya’nın Ukrayna’da ortaya koyduğu saldırgan tutuma ve Rus ordusunun Kaliningrad’daki askeri hareketliliğine bir cevap teşkil ettiğini söyledi.

AB’den, Rusya’ya yaptırımda ikinci aşama tehdidi

Alman Dışişleri Bakanı, Rusya’nın Kırım’la ilgili tutumundan vazgeçmemesi halinde yaptırımların ikinci aşamasına geçileceğini bildirdi. İkinci aşamada Rusya’ya AB ülkelerine girişin kısıtlanması ve Ukrayna krizi ile ilgili olan bazı kişilerin banka hesaplarının dondurulması öngörülüyor.

Yemen açıklarında tekne battı: 42 ölü

Yemen’in güneyinde bulunan Şabva bölgesinde bulunan Ber Ali sahiline yanaşan bir göçmen teknesi ters dönerek battı. Batan teknede bulunan Afrikalı göçmenlerden 42’si hayatını kaybederken 30’u Yemen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yunanistan’da eczacılar grevde

Yunanistan’da eczaneler, ülkeye kredi veren kurumların bazı ilaçların reçetesiz olarak süpermarketlerde satılabilmesi talebine tepki olarak 48 saatlik grev kararı aldı.

ABD’de deprem

ABD’nin California eyaletine bağlı Eureka kentinin 80 kilometre açıklarında yerel saatle 22.18’de 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.