ManşetTarım-Gıda

[Özel Haber] İmrahor Bostanı’nın önüne bariyer çekildi

0

Üsküdar Doğancılar Forumu’nun kurduğu İmrahor Bostanı‘nın etrafı bariyerlerle çevrildi. Bostan gönüllülerinin sorduğu soruya belediye kesin cevaplar vermiyor: kimine güvenlik gerekçe gösterildi, kimine çöp, kimine de molozların dökülmesini engelleme.

Üsküdar Doğancılar Forumu 26 Ocak‘ta İmrahor’da bulunan atıl arazinin bostana dönüştürülmesi için çağrıda bulunmuş, çalışmalar başlamıştı. Ekim yapmak amacıyla arazinin temizlendiği günlerde belediyenin bostan etrafını sac bariyerlerle kapattığı haberi geldi. Üzerinde herhangi bir bilgi levhasının bulunmadığı bariyerlerin neden kapatıldığını belediyeye soran bostan gönüllüleri, arazinin Fen İşleri tarafından kapatıldığını öğrendi. Fakat nedeni konusunda net bilgi yok;  güvenlik sorunu ve çöpü engellemek verilen cevaplar arasında.

bostan

Arazi yıllardır çocuk parkı olmayı bekliyordu

Lalelili 3. Mahmut Han adına kurulmuş bir vakfa ait olan bostan arazisi Üsküdar Belediyesi tarafından çocuk bahçesi yapılmak üzere kiralanmış; sonrasında bahçe yapılmadığı gibi başka şirketlere belediye tarafından kiralanmıştı. Son olarak oduncu olarak kullanılan arazi bir süredir atıl durumda bekliyordu.

Doğancılar Forumu, araziyi fark ettiğinde alanın çocuk parkı olması konusunda belediyeye baskı yaptı ve imza topladı. Belediye, 2014- 2015 sezonun konuyu gündeme alacaklarını söyledi fakat forum aktivistlerinin aktardığı kadarıyla süreç başlatılmadı; bunun üzerinde forum araziyi kent bostanı haline getirdi.

9bf4eba16ad24344bdbf072c1d6566b7-480x268

“Aylardır molozla dolu araziyi biz temizleyince güvenlik sorunu oldu”

Forum aktivistlerinden İpek Turhan güvenlik gerekçesiyle ilgili şöyle diyor: “Aylarca girişi açık, içi moloz yığınları ile dolu ve önüne koyulan devrilmiş çöp konteynerleri ile hiçbir sorun teşkil etmeyen arazi, yaptığımız temizlikler sonucunda ekime hazır hale gelmek üzereyken “güvenlik” sorunu teşkil etmeye başladı.”

Giriş kapatılsa da Üsküdarlılar her Pazar saat 12.00’de bostanı kurmaya devam ediyor. Bu süreçte arazinin çocuk parkı olana kadar bostan olarak kalması için hem ıslak hem de online imza topluyorlar.

İmza kampanyasına şu adresten ulaşabilirsiniz.

Üsküdar Forumu ve bostanla ilgili gelişmeleri şuradan takip edebilirsiniz:

* Twitter
* Facebook

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.