Kültür-Sanat

Sözün Farkı Türkiye’de Tartışma Kültürü

0

Yönetmenliğini Erhan Odabaş’ın yaptığı “Sözün Farkı -Türkiye’de Tartışma Kültürü” belgeselinin özel gösterimi  Şükran Soner, Sedef Kabaş, res1Celal başlangıç, Ercan Karakaş’ın da katılımıyla 1 Mart Cumartesi günü Şişli Kent Kültür Merkezinde saat 18.00’de gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösterim öncesinde kısa bir konuşma yapan yönetmen Erhan Odabaş, tartışmanın anlamak, anlaşılmak ve değişmek için yapılması gerektiğini, Cervantes’in ”yanılgıdan kurtarmak aşağılamak değildir” sözünde yatan tartışmanın düşmanlaştırmak için değil çözüm üretmek için yapılmasının önemine işaret etti.

Senaryosunu Erhan Odabaş ile Göksel Aymaz’ın yazdığı belgeselin danışmanlığını Murat Belge yaptı, Levent Dönmez seslendirdi. Belgeselde ağırlıklı olarak, Sol ve Sağ’da, Kemalistlerde, Devlette ve Medyada “tartışma” tüm yönleriyle ele alınmaya çalışılıyor.

Belgeselde yer alan konuşmacıların listesi şöyle:

Avni Özgürel, Ayşe Böhürler, Aydın Çubukçu, Ece Temelkuran, Erdoğan Aydın, Ertuğrul Kürkçü, İsmail Beşikçi, Kurtuluş Kayalı, Murat Belge, Mehmet Bekaroğlu, Nuray Mert, Oya Baydar, Ömer Laçiner, Sedef Kabaş, Sırrı Süreyya Önder, Şükran Soner, Taha Akyol, Tanıl Bora, Tuğrul Eryılmaz, Ümit Fırat.

7 Haziran 2013’te galası gerçekleştirilmiş olan belgesel aldığı olumlu tepkiler nedeniyle özel bir gösterim ile yeniden seyircisiyle buluştu.

 

Haber: Serdar Kordu

                 Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.