Hafta SonuManşet

İyiliğe koşar adım!

0

2 Mart Pazar günü 9’uncusu düzenlenecek Antalya Maratonu (Runtalya) aslında bir maratondan daha fazlası.

Kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 5 yıl önce kurulan, koşu başta olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanaklılık gerektiren sporlar aracılığı ile sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlayan Adım Adım oluşumu 13. Yardımseverlik koşusunu Runtalya 2014 ’te gerçekleştirecek.

Nedir yardımseverlik koşusu? 

Buğday Derneği Projesi: Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı

Buğday Derneği Projesi: Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı

İngilizcesi “charity running” olan yardımseverlik koşusu, bireysel ve amatör olarak yapılan sportif etkinliklerin sosyal çevreyle paylaşılarak toplumun yararına bir etkinliğe dönüştürme fikriyle yola çıkar. Koşucunun yarışa katılmadan önce desteklemek istediği projeyi aile, dost, tanıdık ve her türlü sosyal çevresine haber verir. Adım Adım tarafından desteklenen STK projelerini tanıtım ve destek için bağış çağrısında bulunur. Toplanan bağışlar doğrudan ilgili STK’nın resmi banka hesabına yatırılır ve toplanan bağış durumu düzenli ve şeffaf olarak herkesle paylaşılır.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Projesi- Sen Hiç Van’a Koştun Mu?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Projesi- Sen Hiç Van’a Koştun Mu?

5 yıl, 27000 bağışçı, 3 milyon 600 TL

Bugün bir Adım Adım koşucusu sadece koşarak 15 kişiye yardım etti, toplamda ise Adım Adım koşucuları 32 bin 400 kilometre mesafe kat etti ve 3 milyon 600 TL bağış topladı. Üye sayısı 1300’e ulaşan oluşum bugüne kadar 27 bin bağışçının desteğini aldı. Toplanan bağışlar ile;

Buğday Derneği, 55 TaTuTa çiftliğine ekolojik çiftlik olmasını sağlayacak fon yaratmıştır, 29 dönümlük kaybolmakta olan Anadolu Tohumları tekrar ekilmeye başlanmıştır.

TEGV 16500 ilkokul öğrencisinin 1 yıl boyunca TEGV kaynaklarından faydalanmasını sağlanmıştır.

TOFD 777 kişiye akülü elektrikli sandalye almıştır.

TOG 2,200 üniversite öğrencisi ve gence eğitim ve öğrenim olanakları sağlanmıştır.

AKUT 15 hayatı kurtarabileceği operasyon için kaynak sağlamıştır.

KORUNCUK 10 korunmaya muhtaç çocuğun 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılamıştır.

Siz de destek olun 

Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı) Projesi- Manevi koşucu abla/ağabey

Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı) Projesi- Manevi koşucu abla/ağabey

2 Mart’ta gerçekleşecek olan koşu için belki etrafınızdan bağış mektupları almaya başladınız belki de şu an bu haberle duyuyorsunuz ama destek olmak için geç değil. Yapılacak bir bağış korunmaya muhtaç bir çocuğun, sağlıklı gıdaya erişmek isteyen bir Koruncuk’un, Van Erciş’te gencecik bir öğrencinin ve daha nicesinin“dünyayı kurtaracak adımlar” atmasına vesile olabilir.

Bu yıl Adım Adım tarafından desteklenen projeleri buradan inceleyebilir ve projeler hakkında daha detaylı bilgiye buradan oluşabilirsiniz.

 (Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.