Uncategorized

26 Şubat 2014

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ses kaydına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki konuşmaya ait olduğu iddia edilen ses kaydını ihbar kabul ederek soruşturma başlattı.

Dün akşam Türkiye’de ses kaydı protestoları vardı

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen konuşmaya ait olduğu iddia edilen ses kaydı İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Antalya, Trabzon, Kocaeli, Sakarya ve Antakya’da halkı sokağa döktü. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de polis eylemcilere biber gazı, TOMA ve plastik mermi ile saldırdı.

ODTÜ’lü öğrencilerin ODTÜ kampüs sınırdan geçen yolu protestosunda polis öğrencilere saldırdı

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in katılımıyla ODTÜ kampüs sınırından geçen 1071 Malazgirt Yolu açılışında ODTÜ öğrencilerin eylemi vardı. Öğrenciler “Gökçek rantın, ODTÜ Atakan’ın yolunda” ve “Kahrolsun bağzı yollar” pankartları taşıdı. Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmayı da protesto eden öğrencilere polis biber gazı, TOMA ve plastik mermi ile saldırdı.

Başbakan Erdoğan’ın telefonu için inceleme başlatıldı

TÜBİTAK’ta başlatılan incelemeyle Başbakan’ın kullandığı ‘kriptolu’ telefonun dinlenip dinlenmediği, dinleniyorsa açığın nereden kaynaklandığı belirlenmeye çalışılacak.

Emniyet’te usulsüz dinleme iddiasına yönelik soruşturma başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Dinleme kayıtlarının yer aldığı kozmik oda incelenecek, gizli dinlemeye yarayan “böcek”ler de soruşturulacak.

Beyoğlu’nda polisin sınırsız arama yetkisine itiraz

Bianet’ten Ayça Sönmez’in haberine göre Çağdaş Hukukçular Derneği Beyoğlu’nda fiili olağanüstü hal anlamına gelen polisin sınırsız arama yetkisiyle ilgili mahkeme kararına karşı itiraz başvurusunda bulundu. ÇHD!den yapılan açıkalmada “Bu arama kararı, Beyoğlu’nda resmen olmasa dahi fiili olarak OHAL’in hayata geçtiğini gösteriyor. Bu durumun hukukla açıklanabilir, bağdaşabilir hiçbir yanı bulunmuyor” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.