Uncategorized

25 Şubat 2014

0

Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında ses kayıt iddiası

Dün gece 21.30 sularında internette yayınlanan ses kaydına göre 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu günü ve 18 Aralık’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oğlu Bilal Erdoğan’ı arayarak bakanların oğullarına yapılan operasyonu anlatıyor ve evdeki paraları çıkarmasını söylüyor.

CHP: “Başbakan istifa etmeli”

Konuşmaların internette yayınlanmasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı. Toplantının ardından Haluk Koç “Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığında bir hükümet şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyetini bu kirli ilişkiler içinde olan birinin yönetmesi asla kabul edilemez. Yönetim kademelerindeki herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz.  Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bir Başbakan istifa etmek zorundadır.” Dedi.

Başbakanlıktan yalanlama

Kayıtlar için Başbakanlık sitesinde “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır” denildi. NTV’de MİT müsteşarı Hakan Fidan, Ankara’da Başbakan’la görüşmeye gittiği belirtildi.

CHP: “Kasetlerin doğruluğuna inanıyoruz”

CHP MYK olağanüstü toplantısından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: “17 tane tape açıklandı. Hiçbirini yalanlamadılar. Bunu da yalanlamaları mümkün değil. Bu açıklanan tapelerin doğruluğuna da inanıyoruz. Konuşmalar, Başbakan’ın kendisinindir” dedi.

Ayakkabı kutularındaki 4,5 milyon dolar Halk Bankası eski Genel Müdürü’ne iade edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Genel Merkezi’nde kahvaltıda bir araya geldiği milletvekillerine verdiği bilgiye göre 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve bir süre önce serbest bırakılan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evindeki ayakkabı kutularından çıkan 4,5 milyon dolar iade edildi.

Gezi esnasında atılan tweetlerin davasında tek mağdur Başbakan’ın cevabı bekleniyor

İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında attıkları tweetler nedeniyle haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istenen 29 kişinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada sanıkların bazıları tweetleri kendilerinin attığını kabul etti, ancak nefret ve şiddet içeren söylemleri olmadığını söyledi. Bazı sanıklar ise Twitter adreslerinin hacklendiğini iddia etti. Mahkeme, sanıkların beraat taleplerini reddetti, duruşma ertelendi. Davada, iddianamedeki tek mağdur isim Başbakan Erdoğan’ın vekilinin cevabı beklenecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.