ManşetTürkiye

ÇHD baskınının görüntüleri ortaya çıktı

0

fft81_mf2012408Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi ve üyesi 9 avukatın tutuklandığı soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu’na yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı. Bu görüntüler sonrasında “Bürolarında 11 çelik kapı var, evrak yakıyorlardı, sahte kimlikler bulundu” iddialarının doğru olmadığı anlaşıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi ve üyesi 9 avukatın tutuklandığı soruşturma kapsamında Halkın HukukBürosu’na yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi ve üyelerinden 9 avukat, geçen yıl DHKP-C adı altında yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay’ın da bulunduğu avukatlara yönelik 18 Ocak 2013’te yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı.CNN Türk’ten Süleyman Arıoğlu’nun haberine göre, 9 avukatın tutuklandığı soruşturma sırasında hukuk bürolarında 11 çelik kapının bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyurulmuş ve avukatlarla ilgili “ajan ve örgüt üyesi” suçlamaları yapılmıştı. Basında da geniş yer bulan bu iddialar, baroların protestolarına ve siyasilerin tartışmalarına yol açmıştı. Ancak görüntülerde iddiaları doğrulayacak hiçbir şey çıkmadı.

“Bürolarında 11 çelik kapı var, evrak yakıyorlardı, sahte kimlikler bulundu” denilen baskında, ne kanun gereği orada bulunması gereken savcı var ne de büroda olduğu söylenen 11 çelik kapı ile avukatların evrak yakmalarına ilişkin bir görüntü. Hukuk Bürosu’na baskına nezaret etmeyen savcı ise MİT, 17 Aralık soruşturmalarıyla 7 bin 500 kişiyi dinlettirmekle suçlanan Adem Özcan.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.