Uncategorized

24 Şubat 2014

0

Sırrı Süreyya Önder: “CHP bizi destekleyin ama kimse bilmesin diyor”

CNN Türk’te gazetecilerin sorularını cevaplayan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, CHP’ye ittifak teklifi için “Yerel yönetim konusunda, ilkesel yaklaşımınızı, bu neo liberal belediyecilik anlayışını reddiyenizi söyleyin, biz seçim için güç birliği yapalım ama bu da kamuya açık olsun dedik. Sayın Kılıçdaroğlu bize dediki bu bize zarar verir” dedi.

Başbakan Erdoğan Devlet Bahçeli’yi çocuğu olmadığı için eleştirdi

Başbakan Erdoğan Kütahya mitinginde “Ben aile reisiyim. MHP’nin başındaki zat rahatsız olmuş. Evlenmemiş de olabilirsin ayrı mesele ama sen ailenin kadir kıymetini bilmezsin. Çünkü anne olmak, baba olmak ayrı bir şey” dedi.

Gül: “(İnternet sansür yasasında) değişiklikler yapıldıktan sonra tatmin oldum”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul’da Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda gazetecilerle yaptığı sohbette internet sansür yasasını onaylamasıyla ilgili istediği değişiklikler, tüm trafik bilgisi için mahkeme kararı gerekliliği ve TİB Başkanı’nın sansür uyguladıktan sonra uygunluğunu sorgulaması, yapıldıktan sonra tatmin olduğunu söyledi. HSYK yasa teklifinde de anayasaya çelişir noktalar vardı. Adalet Bakanı’nı uyardım.”

İçişleri Bakanı Ala konuşurken ayakkabı kutusu diye bağıran vatandaş gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde’nin Bor İlçesi’nde çay bahçesinde konuşurken protesto edildi. ‘Ayakkabı kutusu’ diye bağıran Cüneyt Tetik’e önce korumalar susturmak için ağzını kapatmaya çalışarak saldırdı. Tetik gözaltına alındı.

Üzerinden torpil çıkan protestocu genç patlayıcı bulundurmaktan gözaltına alındı

Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın haberine göre İstiklal Caddesi’nde yapılan internet protestosunda, ‘kızkaçıran’ adı verilen 40 torpil ve bir havaifişekle yakalanan 19 yaşındaki V.B., adlı genç ‘patlayıcı madde bulundurmak’ suçundan tutuklandı. Oysa aynı adliye koridorundaki bir başka duruşma salonunda hakim karşısına çıkan iki çocuk, deliller ve suçlama aynı olmasına rağmen, “Kızkaçıran ve havafişeğin patlayıcı nitelikte olup olmadığı belli değil” diye tedbir talebi de reddedilerek, serbest bırakıldı.

Urla’da seçim bürosu açma hazırlığındaki HDP’lilere saldırı

İzmir’in Urla İlçesi’nde, seçim bürosu açma hazırlığındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine çevrede toplanan yaklaşık bin kişi slogan atarak tepki gösterdi, HDP’lilere izin vermeyeceklerini söyledi. Çevik kuvvet ekipleri uyarılara rağmen dağılmayanlara gaz bombasıyla müdahale etti. Grup dağılmayınca HDP yetkilileri, seçim bürosu açılış etkinliğini iptal etti. HDP’liler polis konvoyu eşliğinde ilçeden çıkarıldı.

Ankara’da Antep’te yaşanan trans cinayeti protesto edildi

Bianet’ten Serhat Korkmaz’ın haberine göre Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği,  Antep’te 19 Şubat’ta sevgilisi tarafından öldürülen trans birey Sevda Başar’ın öldürülmesini protesto etmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde bir eylem düzenledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.