Kültür-SanatManşet

Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu !f² gösterimlerine hazır

0
Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu ile !f ² için okulun kafetaryasında kurulan standda buluştuk

13. !f İstanbul Bağımsız Filmleri Festivali asıl mekanı İstanbul’da son dönemecine girmiş durumda, !f² gösterimleri kapsamında 21 – 23 Şubat tarihleri arasında festival kapsamındaki 5 filmi İstanbullu izleyiciler ile aynı anda 37 farklı yerden takip edecek sinemaseverler ise !f heyacanı ile yarın akşam buluşmaya hazırlanıyor. Bu 37 farklı noktadan birisi de Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu.

Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu ile !f²’yi konuştuk

Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu ile !f ² için okulun kafetaryasında kurulan standda buluştuk

Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu ile !f ² için okulun kafetaryasında kurulan standda buluştuk. Foto: Şevval İrem Öğütken

Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu 4 yıldır !f²’ye dahil. Topluluğun son iki yıldır başkanlığını yürüten Umut Sinan Özdemir ve başkan yardımcısı Tolgay Özveren ile !f²’yi, Mersin’deki sinema ortamını, Başka Sinema’yı Mersin’e getirebilme ihtimalini, Altyazı yazarlarını Mersin’e nasıl getirebiliriz gibi sinemaya dahil pek çok konu hakkında konuştuk.

!f ² gösterimleri için kombine biletlerine kavuşan öğrencilerin mutluluğu

!f ² gösterimleri için kombine biletlerine kavuşan öğrencilerin mutluluğu

3 yıldır üniversitenin sinema topluluğu bünyesinde yer aldığını son iki yıldır ise başkan olarak görev yaptığını belirterek sözlerine başlayan İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Umut Sinan Özdemir, !f² için organizasyon komitesi ile yazışmaların festivalin dört ay öncesinden başladığını belirtiyor. Kendisinin görev yaptığı dönem itibarı ile !f organizasyonuna gösterimler için her yıl 300 TL ödediklerini kaydeden Özdemir, diğer !f² gösterimleri yapan yerlerin içinde en uygun bilet fiyatlarını kendilerinin belirlediği iddiasında. 2014 yılı için 5 filmi içeren kombine biletlere, öğrenciler için 5, öğrenci olmayanlar içinse 10 TL fiyat tespit ettiklerini kaydeden Özdemir, amaçlarının daha fazla sayıda Mersinli sinemaseveri !f² ile buluşturmak olduğunu vurguluyor.

!f² filmleri 37 farklı noktada aynı anda izlenebilecek

55 !f² mersin!f’in son beş yıldır MUBI ile ortak gerçekleştirdiği !f² gösterimlerinde filmin gösterildiği sinema salonu ile aynı anda Türkiye, Ermenistan, Kıbrıs ve Filistin’de bulunan 37 ayrı mekanda 5 film izlenebilecek. Bu 5 filmin gösteriminden sonra !f² katılımcılarının yönetmenler ile yapılacak ve internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak sohbetlere iştirak etme, dilerlerse yönetmenlere film hakkında soru sorma imkanı da bulunuyor.

!f²’nin 2014 yılı için 37 ayrı noktada aynı anda sinemaseverler ile buluşturacağı filmler ise; Cuma akşamı 19:00 seansında yer alan Valeria Golino‘nun filmi “Bal” (Miele), Cumartesi günü 13:00 seansında yer alan Biene Pilavcı‘nın daha önce 5. İnsan Hakları Film Festivali’nde de izleyici ile buluşan belgeseli “Tek Başına Dans” (Alleine Tanzen), aynı gün 15:30 seansında yer alan ve Riahi kardeşler tarafından çekilen belgesel, “Her Gün İsyan” (Everyday Rebellion), Pazar günü 13:00 seansında yer alan Maria Rondon filmi “Kıvırcık Saç*” (Pelo Malo*) ve son olarak aynı gün 15:30 seansında yer alan Louise Archambault filmi “Gabrielle“.

Louise Archambault‘un 2013 Kanada yapımı filmi Gabrielle 23 Şubat Pazar günü 15:30’da !f² mekanlarında izlenebilir

Fimler hakkında ayrıntılı bilgiye !f’in blog sayfasında yer verilmiş durumda.

!f² için hazırlanan program broşüründe bu 5 filmin seçilme nedeni olarak, “Bu filmler kırılganlığımza dair filmler. Ama kırılganlığımızı kabul ettikleri oranda, cesaretimize, gücümüze ve  birbirimize olan sevgimize dair filmler” notu düşülmüş.

!f² için ayrıntılı bilgi almak isteyenler !f’in resmi sitesindeki !f² sayfasına göz atabilirler

Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu facebook sayfasından da topluluğun çalışmaları hakkında bilgi almak mümkün

 

Fotoğraflar: Şevval İrem Öğütgen, Alper Tolga Akkuş

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.