Uncategorized

17 Şubat 2014

0

Tayland’da hükümet binası kuşatma altında!

Tayland’da hükümetin Bangkok’taki karargahı, protestocular tarafından kuşatma altına alındı. 10.000’den fazla gösterici tarafından kuşatılan karargaha giriş ve çıkışları engelleme tehdidinde bulunan eylemciler, başbakan Yingluck Shinawatra’nın istifasını talep ediyor. Polisin kısıtlı güç kullanımına rağmen son aylarda toplam 11 kişinin öldüğü protestolara, hükümetin çeltik üreticileri için vaat ettiği destekleri geciktirmesine tepkili olan çiftçiler de kısmen destek veriyor.

Ukrayna isyanında uzlaşı sinyalleri

Kiev’de Aralık sonundan beri devam eden hükümet karşıtı gösterilerde uzlaşı süreci başladı. Kiev’deki hükümet binasına yönelik barikatlarını pazar akşamı kaldıran ve yolu kısmen de olsa trafiğe açan protestoculara, 27 Aralık – 2 Şubat tarihleri arasındaki gösterilerle ilgili suç duyuruları ve soruşturmaların düşürüleceği sözü verildi. Cumhurbaşkanı Yanukovich’in salı günü yeni başbakan adayını meclise sunması bekleniyor.

Nijerya’da radikal islami örgütten kanlı saldırı

Nijerya’da şeriat devleti kurmak isteyen silahlı terör örgütü Boko Haram, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletindeki Izghe köyüne saldırdı. Çoğu hristiyan olmak üzere en az 90 kişinin öldürüldüğü belirtilen saldırı, Boko Haram örgütü üyelerinin saklandığı ve yaşadığı bölgelere yönelik başlatılan hava saldırısının bir kaç gün ardından, Cumartesi gecesi gerçekleşti.

Mısır’da nüfus patlaması korkutuyor

“Tahrir Meydanı Devrimi”nin ardından askeri darbeler ve siyasi çalkantılarla boğuşan Mısır’da, 2010 yılı verilerine göre 2012’de 560.000 daha fazla bebek doğumu olduğu açıklandı. İşsizlik ve ekonomik sorunların da giderek ağırlaştığı ülkede, nüfus patlamasının orta ve uzun vadede sorunları çok daha ağır hale getireceği yorumları yapılıyor.

Güney Afrika’da bir “garip” yasadışı madencilik hikayesi

Güney Afrika’da yasadışı altın madenciliği yapan 11 kişi, kaldıkları göçükten polis tarafından kurtarıldı. Yasadışı maden çetesinin rakibi olan başka bir yasadışı madenci çetesi tarafından göçük altında bırakıldıkları tahmin edilen madenciler, rutin polis devriyesi tarafından fark edildi. Göçüğün altında 200’e yakın madenci olabileceği, ama bu kişilerin “hapis korkusu” nedeniyle göçükte saklanıyor olma ihtimalleri de konuşuluyor.

Etiyopya Havayolları uçağı kaçırıldı

Etiyopya Havayolları’nın Addis Ababa-Roma seferini yapan uçağı kaçırıldı. Cenevre’ye zorunlu iniş yapan uçaktaki korsanın, Cenevre Havaalanı’nda güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi. Yolcular ve mürettebatta herhangi bir yaralanma yok. Uçağın neden kaçırıldığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.