Sivil Toplum

İyilik peşinde koşma zamanı

0

Kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 5 yıl önce kurulan, koşu başta olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanaklılık gerektiren sporlar aracılığı ile sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlayan Adım Adım oluşumu 13. Yardımseverlik koşusunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

2 Mart’ ta dokuzuncu kez düzenlenecek Uluslararası Öger Antalya Maratonu’nda(Runtalya) Adım Adım sporcuları AÇEV, AKUT, Buğday Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, TEMA, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk), Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı projelerinden biri adına koşarak bağış toplayacaklar.

Yoğun talep nedeniyle erken kapanan kayıtlar sebebiyle koşucu olarak değil fakat bağış ve duyuru yolluyla destekçi olunabilecek yardımseverlik koşusunda dernek ve vakıflar aşağıdaki projeleri ile yer alıyorlar:

AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)- Kadınlar Yaşama Doğru Koşar Adım: Proje, Van ve Gaziantep illerinde eğitim hakkından yararlanamamış 850 kadına ulaşarak, temel ve bilgisayar okuryazarlık becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

AKUT (Arama Kurtarma Derneği)- Nefes: Proje deprem, sel, yangın gibi afet durumları sonucunda oluşabilecek risk durumlarında, yardım edilmesi gereken canlıya ulaşılabilmesinin ve en az zararla kurtarılmasının sağlanması, sağlıklı yaşam koşullarına ulaştırılması konusunda hazırlık yapacak gönüllü ekiplere finansman sağlamayı hedefliyor.

SaglikliGidaHerCocugunHakki

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği- Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı: Proje kapsamında toplanacak bağışlarla, Koruncuk Bolluca Köyü’ndeki bir çocuğun bir aylık sağlıklı, organik sertifikalı gıda ihtiyacı karşılanacak. Köyde sağlıklı beslenmeyle ilgili eğitimler verilecek ve gıda bahçeleri kurulacak.

Sağlıklı Gıda Her Çocuğun Hakkı projesi,
– Herkesin ve özellikle çocuklar gibi öncelikli grupların sağlıklı gıda ile buluşturulmasının önemine dikkat çekmeyi ve bu konuda örnek olmayı,
– Sağlıklı gıda konusunda bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yürüterek farkındalık yaratmayı,
– Uzun vadede eğitim kurumlarında sağlıklı gıdaya geçiş için bir model oluşturmayı,
– Tüm bunların doğal bir sonucu olarak da ekolojik ürün pazarına canlılık getirip desteklemeyi hedefliyor.

vanason-300x300Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı- Hiç Van’a Koştun Mu?: 2012’de yaşanan depremden sonra kullanılmaz hale gelen TEGV Öğrenim Birimleri Avrasya 2013 ve Runtalya 2013 bağışları ile yeniden inşaa edilmişti. Runtalya 2014 ise birimin 10 yıllık işletme giderlerini karşılamak için fon oluşturulması hedefleniyor.

 

 

TEMA- Dünyayı Kurtaran Adam: Dünyayı Kurtaran Adım projesi ile gençlerin doğanın korunması ve geleceği konularında söz sahibi olmaları ve kendi yaşadıkları bölgedeki çevresel sorunlarla mücadele kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje, Türkiye’nin seçilen 50 ilinde,  100 üniversite öğrencisini kapsamlı bir çevre eğitimi ve liderlik programına tabi tutacak ve bu 100 genç, özel bir eğitim programıyla, öğrendiklerini 2.500 üniversite öğrencisine daha aktaracak.

Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı )- Manevi koşucu abla/ağabey: Çocuk köyünde bulunan 106 Koruncuk’un her birinin eğitim ve sağlık giderini karşılamak üzere koşacak olan Adım Adım Koruncuk sporcuları 1 veya daha fazla Koruncuk’u himaye edecekler. Koruncuk_adim_adim_2_rev

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği- Akülü Tekerlekli Sandalye Projesi:  Manuel tekerlekli sandalye kullanamayan, ağır engel grubu içinde yer alan felçlilerin; özgürce hareket edebilmesi ve başkalarına bağımlı olmadan hayatını yürütebilmesi için toplanacak bağışlarla Akülü Tekerlekli Sandalye alımı fonlanacak.

Toplum Gönüllüleri Vakfı- Gençler Dünyayı Değiştiriyorlar: Toplum Gönüllüsü gençler toplumsal barışı gerçekleştirmek için her yıl hayata geçirdikleri 1000’e yakın Sosyal Sorumluluk Projeleri için aldıkları ekip çalışması, kamu, özel sektör ve STK işbirlikleri, proje yönetimi, finansal kaynak yaratma eğitimlerinin devamlılığı için destek arayacak.

Projelerle ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

(adimadim.org, Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.