Uncategorized

4 Şubat 2014

0

Avustralya’da Büyük Mercan Kayalıkları’na Hafriyat Dökülmesinin Yankıları Sürüyor

Avustralya’da geçtiğimiz haftalarda Büyük Mercan Kayalıkları milli parkına, yakınlarda kömür ihracatı için yapılan liman inşaatı sırasında çıkan 3 milyon metreküp hafriyatın dökülmesine ilişkin yankılar sürüyor. Şimdi de hafriyat dökülmesini onaylayan iki park yönetim kurulu üyesinin kömür madeni şirketi yöneticisi olduğu ortaya çıktı.

 

Suriye’nin Kimyasal Silahlardan Arındırılması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov tarafından yapılan bir açıklamaya göre Suriye Şubat ayı içinde ülkedeki kimyasal silahların önemli bir bölümünü ülke dışına gönderecek. Suriye’nin kimyasal silahlardan tamamen arındırılması için üzerinde anlaşılan takvimin tutturulamayacağı ise geçen hafta Reuters haberlerine yansımıştı.

 

Orta Afrika’da Şiddet Sürüyor

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslüman ve Hristiyan gruplar arasında sekter çatışmalar sürüyor. Son olarak Boda kasabasındaki çatışmalarda 75 kişi öldü. Ölenlerin büyük çoğunluğunun Hristiyan olduğu açıklandı.

 

Dünya Sağlık Örgütü’nden Kanser Uyarısı

DSÖ’nün yeni yayınladığı kanser raporuna göre düyadaki kanser vakaları 2035’de 24 milyona çıkabilir. DSÖ bu vakaların yarısının engellenebileceğine dikkat çekti.

 

Ukrayna’da Eski Anayasa’ya Dönüş Çağrıları

Ukrayna’da bugün yeni döneme giren parlamentoda muhalefet milletvekilleri tarafından 2004’te başkanlık makamına verilen yetkilerin geri alınması çağrısı yapılacak.

 

Pakistan’da Taliban ile Barış Görüşmeleri Başlıyor

Pakistan’da Taliban ile Barış görüşmeleri Barış görüşmeleri 4 Şubat Salı günü başlıyor. Ülkede sadece Ocak ayında Taliban saldırılarında ölenlerin sayısı 100’ü buldu.

 

Peru’da Kitlesel Yunus Ölümleri

Peru’nun Lambayeque bölgesinde sahile 400 kadar yunus vurdu. Yetkililer kitlesel ölümlerin nedenini bilmiyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.