ManşetTürkiye

Erdoğan Bayraktar tuzluk olmadığını kanıtladı

0

erdoğan-bayraktar-erdoğanin-dizinin-dibiRüşvet ve yolsuzluk skandalının patlak vermesinin ardından, “Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın talimatıyla yapıldı. Başbakan da istifa etsin” sözleriyle istifa eden Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya yolculuğunun hemen öncesinde Erdoğan Bayraktar hakkında yaptığı, “Erdoğan Bayraktar ile bir görüşme yaptım ama ikna etmem gibi bir şey söz konusu değil. Erdoğan bey ikna edilecek biri değil ki… Benimle 25 yıllık geçmişinde nereden nereye nasıl yürüdüğümüz belli. Orada kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmen onun görevidir” açıklamasına Bayraktar’dan hemen yanıt geldi.

Bayraktar, AA’ya gönderdiği yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi işbirliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır. Bu operasyon sürecinde şahsımı, ailemi ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakacak ve izah edemeyeceğim hiçbir hususun olmadığını defalarca ifade ettim. Şahsıma isnat edilen imar usulsüzlükleri ithamı tamamen mesnetsiz olup yaptığımız imar planlarının tamamen şeffaf, yasalara uygun, kamuoyu ve yargı denetimine açık, yatırım ortamını ve iklimini iyileştirici ve de ülke menfaatleri doğrultusunda atılmış adımlar olduğu aşikardır.

Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada, bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde ‘istifa’ kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum.

Ayrıca benim kişisel tarihim, kullanmış olduğum bir kelime ile şekillendirilemez. Bu kelimenin yol arkadaşlarım ve aziz milletim tarafından maksadı aşan bir ifade olarak telakki edilmesini talep ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

 

ERDOĞAN’A ‘İSTİFA ET’ DEMİŞTİ!

Bayraktar, 25 Aralık 2013 günü istifa etmiş, “17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yok. Ancak Sayın Başbakan’ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir. Fakat ‘rüşvet  ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız’ şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın talimatıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.