Dünya

31 Ocak 2014

0

Avustralya Büyük Set Resifi’ni yok etmeye kararlı

Avustralya’nın Queenland Bölgesi’ndeki kömür limanının genişletilmesi sonucunda ortaya çıkacak toprak hafriyat, dünyanın en önemli ekolojik miras alanlarından “Great Barrier Reef” mercan kayalıklarının yakınına dökülecek. Avustralya tarafından onaylanan planın gerçekleşmesi halinde, dünyanın en büyük mercan kayalıklarının yakınına 3 milyon metreküp toprak hafriyat dökülecek.

ABD’den Suriye’ye “Kimyasal silahları hala vermediniz” tepkisi

Birleşmiş Milletler’in kararı doğrultusunda kimyasal silahlarını BM’ye teslim etmesi gereken Suriye’nin, depolarındaki silahların henüz sadece %4’ünü teslim etmesi, ABD’de tepkiye yol açtı. ABD tarafından “acil olarak harekete geçin” diye uyarılan Suriye’ye silahların teslimi için son tarih olarak 31 Aralık 2013 ve 5 Şubat 2014 sontarihleri verilmişti.

ABD’nin, 2009 İklim Zirvesi’nde “casusluk” yaptığı ortaya çıktı

İnternet aktivisti Edward Snowden tarafından ortaya çıkarılan belgeler, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) 2009’da Kopenhag’da gerçekleştirilen İklim Zirvesi öncesinde ve boyunca diğer ülkelerin temsilcilerine casusluk yaptığı ve buradan topladıkları bilgilerle ABD’li temsilcileri önceden yönlendirdiğini gösteriyor. Durum gelişmekte olan ülkeler arasında ciddi tepkiye yol açtı.

2014 Kış Olimpiyatları öncesinde Rusya’ya “Eşcinsel Karşıtı Kanunlar “tepkisi

Rusya’nın Sochi kentinde düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları öncesinde, eski ve mevcut olimpiyat sporcularından Rusya’ya tepkiler devam ediyor. Olimpiyat oyunlarının resmi organizatörlerini ve sponsorlarını, Rusya’daki insan haklarını çiğneyen eşcinsel karşıtı kanunlara tepki vermemekle eleştiren sporcular, bu durumun Olimpiyat ruhuna aykırı olduğunun altını çiziyor. Rusya ise karşı atakta:, Eşcinsel karşıtı kanunları eleştirecek olimpiyat sporcuları bunu sadece Olimpiyat Köyü’ne 18 km mesafede oluşturulacak “özel alanda” yapabilecekler.

Scarlett Johnson, OXFAM yerine şirket reklamını seçti

ABD’li oyuncu Scarlett Johnson, gönüllüsü olduğu İngiliz uluslararası yardım kuruluşu OXFAM’ın gönüllü elçiliğinden ayrıldı. Johnson’un, en büyük fabrikası işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan SodaStream şirketinin yeni reklam yüzü olmasının ardından OXFAM gönüllüleri tepki göstermişti. Batı Şeria’daki işgal durumuna karşı olan OXFAM, SodaStream’in “Hem İsrailli hem de Filistinli çalışanlarımız var, barış ortamında çalışıyoruz” açıklamalarını yeterli bulmamış, Johnson’a “Ya biz, ya da SodaStream” demişti.

 

Çin yeni yıla girdi

Çin Takvimi’nde “Yılan Yılı” sona erdi, bugünden itibaren “At Yılı” başladı. 2 hafta sürecek kutlamalarla girilen “At Yılı”nda doğanların enerjik, aktif ve hareketli bireyler olacağına inanılıyor. Toplam 12 yıllık döngüye sahip Çin Takvimi’nde her ay, her gün ve her saat için de burçlar var. At Yılı’yla ilgili inançlara dair ingilizce bir derleme bu adresten okunabilir.

Meredith Kercher cinayetinde cezalar temyizde onaylandı

2007 yılında İtalya’da öldürülen İngiltereli öğrenci Meredith Kercher davasının sanıkları ABD’li Amanda Knox ve İtalyalı erkek arkadaşı Raffaele Sollecito’nun suçluluğu, Floransa’da yargılandıkları temyiz mahkemesinde de onaylandı. Knox ve Sollecito cinayet anında Sollecito’nun dairesinde olduklarını savunuyordu. Sanık avukatları davayı yargıtaya taşıyacaklarını bildirirken, davanın İtalya ve ABD arasında uluslararası bir kriz yaratma ihtimali devam ediyor.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.