Doğa MücadelesiManşet

Arhavi’de binlerce kişi HES’lere hayır dedi

0

arhaviAnkara ve İstanbul’da yaşayan Artavi ve Artvinlilerin kurmuş oldukları dernek ve vakıfların çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Arhavi’de yapılmak istenilen HES ‘leri protesto etti.

Arhavi Lipton Çay Fabrikası önünde yaplan basın açıklamasına Derelerin Kardeşliği Platformu,Hopa ve Kemalpaşa Halkçı Demokratik Meclisi üyeleri, Çarşı Gurubu, Sinema ve Televizyon Emekçileri Sendikası,Benim İçin Üzülme Dizisi oyuncuları, Artvin ve Arhavi dernekleri ve vakıfları,STK ve Demokratik Kitle Örgütleri destek verdiler.

Lipton Çay fabrikası önünde toplanan kalabalık zamanın ilerlemesiyle ilçe halkının da katılımıyla binlere ulaştı.

Bilirkişi heyetninin çalışmaları devam ederken protestıyu düzenleyen komite tarafından hazırlanan basın açıklaması okundu.Yapılan basın açıklamasında Arhavi’de kurulacak HES’le ilgili bilgi verildikten sonra Arhavi Halkının buna kesinlikle izin vermeyeceğini ve sonuna kadar direneceği açıklandı…

Basın Açıklamasının ardından İstanbul Arhavililer Dernek Başkanı konuşma yaptı..

Arhavi’de Taksim Gezi sloganları

Bilirkişi heyetinin yaklaştığı haberleri üzerine binlerce kişilik kalabalık “Her yer Taksim,her yer direniş” “Sık bakalım sık bakalım biber gazı sık bakalım” “Dereler Özgürdür Özgür Akacak” ,”Diren Arhavi kardeşlerin seninle” sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Bilirkişi heyetinin uzaklaşması üzerine kalabalık heyeti takip etmeye başladı.İncelemenin yapılacağı yerin yakınındaki geniş alana gelen kalabalık avukatın gelip açıklama yapacağı bilgisi üzerine beklemeye başladı..

 Yakup Okumuşoğlu: Davanın sonucundan umutluyum

Davanın avukatı Yakup Okumuşoğlu kitlenin bulunduğu yere gelerek “Bilirkişi heyetinin çalışmalarını bitirdiğini, dava ile ilgili olan sonucun 1- 1,5 ay içerisinde alınacağını” söylerek “bu tür davalarda halkın sahıip çıkmasnın davanın sonucuna çok önemli katkıda bulunduğunu. bu nedenle burada bulunan bu büyük kalabalığın davanın sonucuna olumlu katkıda bulunacağını söylerek katılan herkese teşekkür ” etti.

Arhavi meydanında tulum ve horon eşliğinde HES’lere hayır sloganları

Basın açıklamasının ardından geri dönen halk Arhavi meydanında tulum eşliğinde horon oynayarak Arhavi’de HES’ler istemiyoruz diye slogan attılar..

(toplumgazetesi.com)

You may also like

Comments

Comments are closed.