Uncategorized

29 Ocak 2014

0

Merkez Bankası gece yarısı toplantısında faizleri arttırdı

T.C. Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu dün gece yarısı yaptığı olağanüstü toplantı sonunda faizleri 4-5.5 puan arttırdı. Gecelik borç verme faizi yüzde 7,75’ten yüzde 12’ye, borç alma faizi yüzde 3,5’ten yüzde 8’e, bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma faiz oranı da yüzde 6,75’ten yüzde 11,5’e, bir hafta vadeli repo ihale faizi ise yüzde 4,5’ten yüzde 10’a yükseltildi.

Türkiye’de iş arayan her 5 gençten biri işsiz

Dünya Gazetesi’nin haberine göre umudunu yitirdiği için iş aramayı bırakanlar hariç olmak üzere ülkedeki 2.7 milyon işsizin 874 binini 15-24 yaş grubundaki gençler oluşturuyor. Bu grupta işsizlik yüzde 19.3’e ulaşıyor. Buna göre ülkede aktif olarak iş arayan her 5 gençten biri işsiz.

Erdoğan’a düzeltme: Cameron gazete kapatmadı, İngiltere’de gazete kapatıldı

Erdoğan’ın AKP grup toplantısında “İngiltere’de de benzer şeyleri yaptılar, Cameron gazeteleri kapattı” sözü tepki uyandırdı. İngiltere Büyükelçiliği Cameron’un gazete kapatmadığını açıklarken Başbakanlık da Erdoğan’ın konuşmasını “Cameron’un ülkesinde onlar hemen gazetelerini kapattı” diyerek düzeltti.

Bahsi geçen kapatılma News of the World gazetesi yönetici ve muhabirlerinin yasadışı telefon dinlemeleri üzerine gazete sahibi Murdoch’un aldığı kararla gazetenin kapatılması idi.

Kızının bulunmasını isteyen aile Meclis önünde kendilerini yakmaya çalıştı

Ankara’da 36 ay önce evinden çıktıktan sonra bir daha sonra kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki kızları M.T.’nin bulunması için anne, baba ve ağabeyi, TBMM giriş kapısı önünde üzerlerine benzin döküp kendilerini yakmak istedi. Meclis polisi, çakmağı ateşlemeden hemen baba Mahmut T.’ye müdahale etti. Anne Fatma K.’nın ise yaka paça gözaltına alınması tepkilere neden oldu.

Başbakan Erdoğan’ın sıfatında güncelleme

Bugüne kadar “ dünya lideri” olarak takdim edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın bu sıfatı da 17 Aralık’ın da etkisiyle dönüşüme uğradı. Seçim kampanyası boyunca Erdoğan, “Yeni Türkiye’nin İstiklal Mücadelesi Lideri” olarak anılacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.