Hafta SonuManşet

En detaylı “kağıttan uçak”

0

Kağıttan uçak denildiğinde akıllara gelen görüntü neredeyse aynıdır. Genellikle okul yıllarında yapılan bu uçağın neden uçmadığı ile ilgili sorun devam ederken Luca Iaconi-Stewart‘in yapmaya devam ettiği uçak yapılmış tüm kağıttan uçakları utandıracak gibi.

kgtucak2008 yılında lisedeki mimarlık dersinde manila kağıdından* yaptığı basit bir uçak maketi projesinden yola çıkan Iaconi-Stewart Air India havayolu şirketinin Boeing 777-300ER model uçağının detaylı çizimine internetten ulaşınca bir grafik tasarım programı aracılığı ile 1:60 ölçeğinde çizimini yapıyor ve direkt olarak manila kağıdı üzerine çıktı alıyor sonrasında bıçak yardımı ile kağıdı incelterek modeli inşa ediyor. Bir uçakta olan herşeyi (motor, açılır kapanır kapılar, toplanabilir iniş takımı, mutfak, uçuş kabini, tuvaletler, vs) bütün ayrıntısıyla ve sadece kağıt kullanarak yapıyor. 

Ne kadar detaylı çalıştığını anlayabilmek için sadece tek bir ekonomi sınıfı koltuğunu 20 dakikada, birinci sınıf koltuğunu ise 8 saatte yaptığını bilmek yetiyor. Boyamanın ise kağıda zarar vereceğini düşündüğünden logo gibi detayları cila ile yapmayı uygun görüyor ve sadece ışığın doğru açı ile yansımasıyla görülebilecek detayları işliyor.

Bir ay süren boyama sürecinin hızlandırılmış videosu;

Beş yılda gövdesi tamamlanan modelde şimdi sıra kanatların takılmasında. Bu yılın ortalarına gelmeden projeyi tamamlamayı planlayan Iaconi-Stewart bir sonraki projesinde daha büyük bir maket yapmayı planlıyor.

Daha fazla fotoğrafa buradan ; videoya buradan ulaşabilirsiniz.

* Manila kenevirinden yapılmış sağlam ambalaj kağıdı

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.