ManşetTürkiye

Avrupa Yeşilleri : Erdoğan ikna etmekten uzaktı

0

20 avrupa yeşilleri...Başbakan Erdoğan Avrupa Parlamentosu’nda grup başkanlarıyla görüştü.

AB-Türkiye Karma Parlamenterler Komitesi Eş-Başkanı Avrupa Yeşillerinden Helene Flautre bu görüşmelerle ilgili kendi grubunun görüşünü yansıtan şu açıklamayı yaptı.

 “Başbakan Erdoğan Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin eleştirilerini dinlemeye istekli görünüyordu. Toplantıda hazır bulunan milletvekilleri ile ciddi görüş alışverişinde bulunup ülkesinin AB’ye olan bağlılığını tekrarladı. Ancak, polis ve yargıdaki ciddi dönüşümlere ilişkin spesifik sorulara verdiği yanıtlar milletvekillerini ikna etmekten uzaktı. Yolsuzluk operasyonlarını, Gezi Parkı olayları sonrasında da kullanmış olduğu argüman olan ülkeyi istikrarsızlaştırmak isteyen dış güçlerin bir faaliyeti olarak görüyor ve yargıdaki yeniden yapılanmayı milli iradenin bir gereği olarak savunuyor.

Hükümetin HSYK’yı yürütmeye bağlayacak planı açıkça kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlılıkla çelişmektedir. Erdoğan’ın ziyaretinden sonra AB, Türkiye’de süregiden reformlara ilişkin sağlam durmalı, hukukun üstünlüğü ve Avrupa ilkelerini savunmalıdır.

Başbakanın yargının bağımsızlığı ve Avrupa standartlarını sağlama konusundaki yükümlülüğünün TBMM’deki tartışmalara bir temel teşkil etmesini umuyoruz.”

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.