Uncategorized

21 Ocak 2014

0

Adana’da durdurulan TIR’lara gizlilik kararı

Adana’da silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine durdurulan 7 TIR’dan aranan 3’ündeki malzemelerin savcılıkça tespitinin yapıldığı, MİT’in malzemelerin kendisine ait olduğunu belgelemesi üzerine soruşturmada gizlilik kararı verildiği ortaya çıktı.

Bugün 14.00’te Merkez Bankası faizler ve kur ile ilgili açıklama yapacak

Piyasalar bugün gerçekleşecek Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını bekliyor. Toplantının sonunda yüzde 7.75 olan marjinal faiz yükselecek mi, yoksa kurda artış devam mı edecek belli olacak.

PKK’lıya gönderilen kitapları satan kitapçıya da ceza

Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’ın haberine göre bir PKK ’lıya kitap götürdüğü iddia edilen kaçakçı onlarca ünlü yazara ait eserle yakalandı, hem kaçakçıya hem de bu kişinin kitapları satın aldığı İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi’nde (MKM) çalışan Mülkiye Demir Kılınç’a dava açıldı. Yargılama sonunda kitapların ‘örgütsel nitelikte’ olduğuna karar veren mahkeme, “Ha örgüte peynir ekmek götürmüşsün, ha kitap” diyerek Akkara’ya örgüt üyeliği suçundan altı yıl üç ay, Kılınç’a da örgüte yardım suçundan iki yıl bir ay ceza verdi. Ceza Yargıtay tarafından onandı. Bu operasyon nedeniyle nikâhından bir gün önce gözaltına alınan Kılınç, 19 Mayıs’ta da Özgür ve Lorin adlı ikizleriyle cezaevine girecek.

Aziz Yıldırım: “Bunları Gülen cemaati yaptı”

The Wall Street Journal’ın sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, kendisine ve Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu iddia etti. Yargıtay tarafından hakkında şike, teşvik primi vermek ve örgüt kurmak suçlarından hapis cezası onanan Yıldırım “17 Aralık sonrası savcıları, polisleri, hakimleri cemaatçi diye görevden aldılar. Beni Ergenekon’dan içeri atamadılar, şikeyi uydurdular” dedi

AGOS’un web sitesi nefret suçu saldırısına uğradı

Siteyi hackleyen grup “Ne mutlu Türküm diyene” yazan bir afiş yayınladılar, AGOS Twitter hesabından sorunu “Sitemiz ırkçı bir saldırıya uğradı. Sorunu çözmeye uğraşıyoruz. Okuyucularımızın bilgisine” yazarak duyurdu.

You may also like

Comments

Comments are closed.